zaterdag 13 februari 2010

Niet ingeënt

Onze Chris heeft als baby heel wat last gehad van eczeem, en wij denken dat dit te maken heeft met de inentingen. Niet om hier nu een heel verhaal over op te schrijven, maar voor Bart hebben we in elk geval besloten om hem wel een aantal inentingen te laten geven, maar dan pas na 4 maanden, zodat hij eerst wat natuurlijke weerstand kan opbouwen. Deze week had hij een afspraak op het consultatiebureau, waarbij hij normaalgesproken de eerste prikken zou krijgen. Hoewel hij ze niet kreeg, kreeg hij in de loop van de week wel rode vlekken op z'n gezichtje. En gisteren was hij wat huilerig, en vannacht erbij. Stel dat hij nou wèl was ingeënt, dan was de gedachte aan een direct verband tussen het huilen/de vlekken en de inenting wel heel gauw geboren...
Maar goed, de rode vlekken zijn alweer verdwenen. Natuurlijk. Gelukkig maar.

8 opmerkingen:

mama'ritha zei

Je weet het nooit precies. Soms is het goed om te wachten. Kritsich prikken noem je dat toch.

Wat een lieve foto!

Zeeuwse Mama zei

De laatste 2 hebben wij ook pas bij 6 maanden laten enten. Ook qua gevoel omdat ze dan al veel meer aan het leven op aarde gewend zijn dan bij 2 maanden.
Ieder voor zich inderdaad en het is het beste dat je doet waar jij en je kind zich prettig bij voelen. Eigenlijk best lastig zo'n 'standaard-prikken-schema' terwijl de ontwikkeling van een kind nooit standaard is. Maar goed, gelukkig doen ze bij ons niet (meer) zo moeilijk over later enten.

Anoniem zei

Ligt hij hier in de 'hangkast'?
Weer een leuke foto!

groetjes Mariam

Mammalien zei

Toevallig he. Hoe krijgt hij het voor elkaar de prikreactie te vertonen zonder bijbehorende prik!
Het kan helemaal geen kwaad om "kritisch" te zijn trouwens hoor.

mama Jesje zei

wat een goed idee... om te wachten tot 'ie vier maanden is!
heb je van meer mensen gehoord dat exzeem daardoor kan komen trouwens?

Karien zei

@Mariam, goed gezien1

@Jessica, aan inentingen worden heel veel dingen toegeschreven, zoals autisme en ADHD. Mijn moeder heeft zelfs meegemaakt dat er een kindje geestelijk gehandicapt raakte na een inenting... toch heeft het merendeel van alle kinderen nergens last van. Er is veel over te zeggen, maar dat wilde ik eigenlijk niet doen...

gerrie zei

Onze dochter heeft heel veel gelezen, ook internationale sites. Ze had wel twee ordners kunnen vullen met reacties tegen vaccinatie.
Ze heeft bij beide kinderen gewacht tot na hun eerste verjaardag en toen waren er nog maar een paar nodig. Onze kleinkinderen hebben wel eens een snotneus maar voor de rest zijn ze kerngezond. Niemand in ons gezin neemt ook ooit een griepprik af. Diabetes risicogroep? Dan maar een keer goed griep als een hele winter kwakkelen. Drie jaar geleden griep gehad.
Ieder mens mag gelukkig zijn eigen keuzes maken!
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

tim en lucas zei

grappig hier de oudste gewoon alten in enten en toen kreeg hij het een na het ander. ziek ziek zieker. specht drinken lucht weg infecties oor ontstekingen eczeem inderdaad en gewoon onver klaar baar niet lekker in zijn vel zitten en telkens was het wee rover en kreeg hij weer een prik.
bij d jongste dus ook gewacht tot dik 4 maand. en hij heeft deze maand pas gehad dat hij de 5e ziekte oor ontsteking en buikgriep achter elkaar kreeg maar hij is nu wel weer fit. en inmiddels ook al weer 1 jaar. in maart krijgt hij pas weer prik nog een van dktp prik of zo en dan zouden we een maand later voor de bmr moeten terug komen maar die gaan we lekker geven als we weer moeten komen met de 1,5 als je toch al moet gaan.
prikken is best belangrijk maar om een babytje van 2 maand al telaten prikken is voor mijn gevoel echt veel te vroeg.