dinsdag 23 februari 2010

Ochtendprogramma voor zeven personen

Met zes jongens reed ik vanmorgen rond half negen de straat uit, alsof er geen vakantie bestond. Bart moest naar zijn al eerder uitgestelde afspraak bij het consultatiebureau. Terwijl ik met Bart bij de arts zat, bleven de andere vijf jongens gezellig in de omkleedruimte spelen met het daar aanwezige speelgoed. Waarvan ik door de dubbele geluiddempende deuren heen kon meegenieten tijdens het praatje met de arts. Maar er was mij gezegd dat de assistente heus wel aan de bel zou trekken als het te gortig werd, dus zat ik daar heel rustig... terwijl de afspraak iets uitliep ...
Iets te laat kwamen we vervolgens bij de tandarts aan, waar Frank een afspraak had staan ("ik maak de afspraak wel in de vakantie, dan hoeft hij geen school te missen", had de assistente gezegd) om zijn kiezen te laten sealen. Gezellig met z'n zevenen in de wachtkamer wachtten we op wat komen ging. Doordat het niet ons eerste programmapunt was, waren de jongens al wat onrustig, dus ik begon me, terwijl ik Bart een voeding gaf en ondertussen Chris ervan probeerde te weerhouden de inhoud van mijn tas op de grond uit te storten en een opkomende ruzie bij de gameboy van de tandarts suste, af te vragen hoe dat in de behandelkamer zou moeten. Zou Frank misschien alleen mee durven? Ja, Frank durfde dat wel, en toen eindelijk de deur openging en hij geroepen werd, ging hij zonder aarzelen helemaal alleen het seal-avontuur tegemoet. En kwam daar helemaal alleen na een poosje ook weer vandaan. Supertrots was ik op hem! Nu nog een paar boodschapjes, nu we toch in de buurt waren. Frank, Elwin, Danny, Chris en Bart bleven deze keer in de auto zitten, terwijl ik een pakje naar het postkantoor bracht en een zak met kleding in de container gooide. Ondertussen mocht Gido bij de supermarkt iets lekkers uitzoeken voor bij de koffie - dat hadden we wel verdiend met z'n allen!

PS Ik had een leuke foto van Bart gemaakt toen hij nog lief in de maxi-cosi aan het slapen was, maar die is niet scherp geworden. Daarom eentje van tijdens het koffiedrinken: hij lag tegen de rug van Gido te lachen, die voor hem op de bank zat, en bleef steeds lachen toen Gido zich omgekeerd had om met hem te spelen.

8 opmerkingen:

hartelijk zei

Oh Karien, wat een heerlijk herkenbare ochtend, ik bedoel dat met z'n allen op stap moeten voor dokter en tandarts afspraken....
kan ik echt goed gaar van worden,
leuk zo'n mijlpaal voor Frank!
En schattig die Bart dat íe zich zo over z'n broers aanwezigheid verheugd dta íe zelfs bij het zien van z'n rug al lacht.
Mikha wordt 'sochtends ook zo blij bij het zien van een slapende papa naast hem, razend enthousiast zelfs, humor hè?!
Fijne vakantie met elkaar!

mama'ritha zei

Zo, jij hebt een drukke morgen achter de rug. Flink dat je zoon alleen naar binnen durfde! Goed zeg! Daar mag je met recht trots op zijn.

Ik probeer altijd wel of één van de oudsten even op wil passen als ik naar de tandenman moet.
Maarja...die zijn nou weg bij jou toch?
Gaat het goed met ze?

Fijne dag verder!

Karien zei

Het liefst maak ik zulke afspraken als André thuis is, wat meestal ook het geval is. Maar tegenwoordig is hij elke dinsdag weg. Zulke afspraken zal ik niet gauw meer in vakanties maken, maar ja, nu hebben we het wel weer achter de rug voorlopig...
Van de oudste drie heb ik niets gehoord. Dat betekent in ons geval: geen bericht goed bericht.

Mellody zei

Komende donderdag gaan alle jongens met mij mee naar het ziekenhuis voor de oogcontrole van Hidde, maar dat zijn er maar de helft van wat jij mee gesleept hebt. Ik zat laatst bij de kapper terwijl 5 jongens aan het spelen waren bij het legotafeltje..., met dat in het hoofd kan ik me ongeveer een voorstelling maken van jouw tripje deze ochtend. Ik zou wel eens in de hoofden (gedachten) willen kijken van de mensen die ook in de wachtkamer zaten bij jullie. Of die moeders die met hun eerste babytje ook bij het consultatiebureau moesten zijn .. ;-)

Karien zei

Nou, bij de tandarts zat een aardige meneer die een praatje maakte met Danny, en af en toe een grinnikje liet horen. En een klasgenootje van Frank kwam met haar broertje, en toen heb ik lekker met hun moeder zitten praten. Bij het consultatiebureau zijn ze ons wel gewend hoor. Al kende ik de andere moeders deze keer niet, maar het was daar gelukkig wel heeeel rustig verder!

n i c o liene zei

Wow, ik heb bewondering voor je! Knap hoor. Vorige week moest ik met Berber naar het CB (ook tijdens de vakantie) en heb toen de jongens bij mijn schoonzus ondergebracht!

Purperpolletje zei

Deze foto is ook helemaal super. Al is ie nu niet scheel meer en ruikt hij niet meer naar baarmoeder, ik wil nog best een dagje op 'm passen! Maar als ik het zo lees, kunnen jullie hem geen dag missen...

Knap van Frank!

Monique Elisabeth zei

Wat een prachtige lach !!
Als ze dan eenmaal beginnen met dat lachen, dan stoppen ze vaak niet !!
Wat knap met zo veel kinderen zo'n schema afwerken. Ik had al problemen met twee ; )