vrijdag 26 maart 2010

Broodbeleid

Bij de Achterbergen zijn ze over het algemeen niet dol op kapjes. Zo heel af en toe wordt op dit gebied de opvoedingstaak ter hand genomen, en dan wordt iedereen aangemoedigd om niet steeds voorbij het kapje te graaien in de broodzak. Met wisselend succes. Mijn lunch ziet er tenminste bijna elke dag zo uit. Best lekker!

16 opmerkingen:

mama'ritha zei

Mmm...ik kom bij jou eten. Dat ziet er lekker uit.
Mo wil hier wel kapjes eten. Maar dan met chocopasta!

Marian zei

Ha, herkenbaar! Hier is een jongetje dat dol is op de kapjes, het liefst doopt ie ze zonder beleg in zijn melk, vooruit dan maar denk ik dan, alles beter dan weggooien.

Juudske zei

eh ik moet eerlijk bekennen dat ik hier ook de kapjes oversla en gelukkig gaf ik ze nog aan de vogeltjes. Nu is de hond ze voor!

mama Jesje zei

hahaha wij vochten vroeger om de kapjes! Heerlijk met alleen een dikke laag boter of een laag chocoladepasta:-)
Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat de witte lekkerder zijn dan de bruine, maar ik vind ze nog steeds heerlijK!

'n Elzetje zei

Hier worden ze opgespaard en één keer in de week eten we dan tussen de middag wentelteefjes; dan worden ze wél opgegeten ;-).
Groet, Idelet

Willy zei

De kapjes gaan bij ons naar de honden, katten, konijnen, kippen en vogels ... dus blijft er voor mij niets over ;-)!

Anoniem zei

Mijn meiden zijn juist gek op de kapjes van vers brood. Bruin of Wit maakt niet uit.

nico liene zei

Wij vochten vroeger thuis ook om de kapjes! Heerlijk! Moet eerlijk zeggen dat ik kapjes nu niet meer zo lekker vind als vroeger, raar he? Met een dikke laag pindakaas vind ik het nog wel lekker of anders alleen van heel vers brood!

nico liene zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
A zei

Heel herkenbaar. Hier gingen ze ook lange tijd naar de eenden en vogels. Maar inmiddels wordt er zoveel brood gegeten dat ik dit een halt heb toegeroepen. De oplossing voor ons is zo af en toe de opgespaarde kapjes in de broodrooster.

Dita zei

Hier wordt gevochten om de korstjes (= Vlaamse kapjes!)!

Yukiko zei

het ligt bij ons aan het soort brood en de versheid. Het voorste kapje gaat bijna altijd op, het achterste kapje hangt van bovengenoemde factoren af ;-)

Maar zo als jouw broodje ziet het er ineens heel luxe uit :-D

Anoniem zei

Ik bewaar de kapjes in de diepvries tot er genoeg zijn en dan gebruik ze als bodem voor een pizza

Anoniem zei

Hallo , ik bewaar de kapjes in de diepvries tot ik er genoeg heb eb dan gebruik ik ze als bodem voor een plaatpizza.Bevalt ons erg goed.

eliose

Karien zei

Zo zie je maar dat een blog heel handig kan zijn! Heb ik toch weer uitzicht op een gewonere lunch voor mezelf, want de kapjes gaan we opsparen voor wentelteefjes. Een plaatpizza vind ik ook een supergoed idee, maar ons oventje is te klein voor een grote pizza, dus passen daar maar een stuk of zes kapjes in, dus dat idee moet wachten totdat we een grotere oven hebben!

Anoniem zei

je kan ze ook in de pan doen,met kaas tomaten en italiaanse kruiden,de boel langzaam laten smelten met deksel op de pan(buiten kant even insmeren met boter)lekkerrrrrrrrr.Anne-Mae