dinsdag 16 maart 2010

De magie van de magnetron

Van mijn schoonfamilie kregen we voor ons huwelijk een magnetron. Een supermagnetron, want na 18 jaar dagelijks gebruik doet hij het nog steeds prima. De magie zit hem in het ping als hij klaar is. Achttien jaar lang vloog het kind dat op dat moment in de peuterleeftijd was, bij dat magische geluidje naar de magnetron om hem open te doen. Toen ik in december in het kraambed lag boven, ging er voor het eerst iets goed mis. Na het ping hoorde ik beneden een hoop glasgerinkel. Chris had de magnetron zó enthousiast open gedaan - waarbij hij aan het deurtje was gaan hangen - dat de hele magnetroninhoud, inclusief glazen ovenschaal met conservengroente en glazen draaiplateau op de plavuizen was beland. De ovenschaal was nog heel, de groente zat er zelfs nog in, maar het draaiplateau lag in scherven, en die zaten in de groente... En zie maar eens een nieuw glazen draaiplateau te vinden voor een magnetron die je al 18 jaar hebt, voor een bedrag dat lager is dan een compleet nieuwe magnetron. Gelukkig is er bij de Achterbergen altijd wel iemand met een lumineus idee. In dit geval was het lumineuze idee nog lumineuzer dan het plateau dat we altijd gebruikt hadden, dat af en toe wel erg vies werd en niet in de vaatwasser paste. Nu staat een van de vier overgebleven dinerborden van ons trouwservies in de magnetron, dat we gewoon kunnen vervangen met een schoon bord als het vies is geworden. En hij doet het nog steeds prima!

8 opmerkingen:

mama'ritha zei

Super! Wij hebben er al eentje versleten. O nee, ik wilde een oventje er in omdat ik geen oven had.

Wat een idee, dat bord. Waarom ook niet.

Juudske zei

zo he dat is superlang zeg. Ik ben al aan mijn derde toe.... al was de tweede niet kapot, maar niet zo handig..

Willy zei

Twee trouwcadeaus gecombineerd tot één! Ik hoop dat 'ie 't nog lang mag blijven doen, o zo handig!

Nicole zei

Een goede oplossing! Overigens zie ik bij de kringloop ook regelmatig glazen plateau's liggen van magnetrons, dus je weet maar nooit.

Nathalie zei

Leuk gevonden, en mooi gecombineerd die trouwcadeautjes. Wij kregen bestek en een konijn... mmmmm :)

Anoniem zei

Is hier pas ook gebeurd en ik kreeg toen ook het idee er een gewoon bord in te leggen; grappig dat je zonder dat je het van elkaar weet, dezelfde dingen doet! Groetjes Margriet

mama Jesje zei

Precies dezelfde als die mijn ouders ook heeel erg lang hebben gehad! Ik kreeg 'm mee toen ik ging trouwen en toen we verhuisden naar een huis met inbouwmagnetron hebben we hem weer doorgegeven aan een vriendin die er geen had. Volgens mij doettie het nog steeds:-)

Hanneke zei

bij ons was deze magnetron wel al snel versleten, maar het plateau was nog goed. Dat heeft jaren in de kast gelegen voor reserve.... en nu vind ik het nergens meer helaas!