zaterdag 6 maart 2010

Draagdoek


Soms wil iemand weten of de draagdoek bevalt. Nou: ja dus! Hoewel je dat niet zou denken als je mijn gezicht op de foto ziet. Bart zit er niet zo vaak in, omdat hij het ook prima vindt in de box of kinderwagen, maar als ik wegga op een tijdstip waarop het thuis wat minder handig is om er ook nog een baby bij te hebben, of het gaat wat langer duren zodat Bart evt. ook nog bij mij kan drinken, neem ik hem mee in de draagdoek. Voordat we weggaan, wikkel ik me helemaal in (heel ingewikkeld) met deze lange Tricot-Slen, en als we op de plaats van bestemming zijn aangekomen, schuif ik hem er zo vanuit de Maxi-Cosi in. Het draagt eerlijk gezegd veel lekkerder dan toen hij nog in de buik zat, ook al is hij nu zwaarder. Het gewicht wordt namelijk over mijn hele rug verdeeld omdat de doek een bepaalde breedte heeft. Ook kun je hem op meerdere manieren gebruiken. De doek is wel heel erg aanwezig: niemand kan eromheen dat je EEN KIND DRAAGT als je zoiets om je heen hebt. De kleurkeuze is daarom best wel belangrijk...
Bart vindt het heerlijk in de doek. Hij kijkt al wat om zich heen, en dat kan ook prima, maar als hij moe is, stopt hij z'n gezichtje tussen de doek en mij, en valt lekker in slaap.

9 opmerkingen:

hartelijk zei

Lekker hé,ik ben ook heel blij met m'n tricotslen, en voor naar de winkel ofzo werkt het ook prima, maar op spits momenten thuis als Mikha gewoon bij mij wil zijn dan lijkt dagen op de rug me fijner...en dat ziet er op internet wel heel ingewikkeld uit...(en stiekum wil ik hem op de rug mee op de fiets nemen)
Geniet er maar van!

plukdedagsandra zei

Ik gebruik ook de tricot-slen en ben daar zeer tevreden over al is Thijs hem ondertussen natuurlijk al ontgroeid.
Zelf heb ik een ecru. Licht dus.
Ik vind het ook fijn. Ik heb weleens geprobeerd er met te koken, maar dat werd snel afgevoerd. Maar voor verplaatsingen of als er een tuinfeest is ofzo is het erg handig.

Huize steen zei

Zo te zien hangt hij er heerlijk bij ;-)

mama'ritha zei

Leuk om jou zo op de foto te zien met je baby. ben je niet bang dat hij eruit glijdt? Of is dat echt Onmogelijk.

Fijne zaterdag verder. Ik geniet van je blogs.

Zeeuwse Mama zei

Heerlijk! Ik was ook een fervente doekdrager, ik mis dat wel een beetje nu...;-)

Karien zei

@Aritha, hij kan er niet uitglijden hoor, hij "zit" op een kruising van twee stukken van de doek.

Mammalien zei

Ik heb er twee: een BB-Tai (daar zit hij rechtop tgen je buik aan) en een Minimonkey. Super! Die minimonkey was een tijdje te klein (liggend) maar nu hij zelf meer rechtop kan zitten is het gewoon een handig steuntje onder zijn billen. Het scheelt jezelf zoveel klracht en moeite, zo'n doek (vergeleken met "los" dragen)!!! Echt waar.

Anoniem zei

Ook ik heb zo'n heerlijke draagdoek (een grijze) de meiden gingen er zelfs in mee naar de kerk. Het wikkelen is even een handigheidje maar als je de slag te pakken hebt is het zo voor elkaar. De doek is zelfs eens uitgeleend geweest aan m'n schoonzus, dus al vier kinderen hebben erin gehangen. Ik heb er 1 keer mee gefietst maar vond het toch te eng. Niet dat ze eruit vallen maar het afstappen of onverwachts moeten remmen.
Heerlijk genieten zo'n kleintje tegen je aan.
Ciska

Monique Elisabeth zei

Wat schattig en wat fijn, dat hij er zo graag in gedragen wordt. Bij onze kinderen waren het nog draagzakken en ze hadden er alletwee een hekel aan, dus dat was vlug over.
Het is echt ideaal, dat het gewicht verdeeld wordt, want je rug heeft al zo veel te lijden.
Een hele fijne dag !!