dinsdag 23 maart 2010

Gebakken peren

Nu de verbouwing alweer zo'n driekwart jaar achter ons ligt, zou je kunnen denken dat alles er bij de Achterbergen picobello bij ligt. Helaas, dat is nog steeds niet waar. In onze slaapkamer bijvoorbeeld staan vier schitterende landelijke schuifdeuren, speciaal op maat gemaakt, nog steeds in hun plastic tegen de muur. De vloer loopt namelijk een beetje bol. Weken lang heeft André gebroed op een oplossing (en daar had hij ruim de tijd voor want hij heeft ook wekenlang te veel last van zijn rug gehad om iets te kunnen doen), en zaterdag was het dan zover: hij zou met bouwschuim een ondersteuning op maat maken. Op de werktafel die weer over ons bed is gebouwd, heeft hij het eerst uitgeprobeerd, op een stukje laminaat, en tussen twee stukjes meubelpaneel. Helaas pindakaas: het bouwschuim werd van binnen niet hard en het experiment is niet geslaagd.

En nu zoeken we de gouden tip... heeft iemand een kennis met handige ideeën? Moeten we er een beloning aan hangen? Inmiddels heb ik er best wat voor over om de kamer af te kunnen krijgen...

De situatie is zo: Over de vloer, in de lengterichting van het laminaat, moet de onderrail van de vijf schuifdeuren waterpas komen te liggen, ongeveer vijf meter lang. Het probleem is dat de vloer bol loopt: links van het midden is het stuk recht, aan weerskanten daarvan loopt het zo'n 2 cm naar beneden naar de muur. Hierdoor staan de deuren ten eerste scheef tegen de wand zodat er een driehoekige kier te zien is, ten tweede blijven ze niet op de goede plek staan. De rail is zo'n 5 cm breed. De oplossing ligt in het vinden van een manier om die (flexibele) rail gelijkmatig te ondersteunen zodat hij waterpas komt te liggen.
De aannemer verantwoordelijk houden is geen optie; hij vindt dat we niet op een rechtere vloer hadden mogen rekenen gezien het feit dat het om een combinatie oudbouw en nieuwbouw gaat. En we vinden wel dat hij gelijk heeft, maar wij zitten ermee...

Wie o wie helpt ons van deze gebakken peren af?

11 opmerkingen:

mellody zei

Even een vraagje: ligt het laminaat vastgeplakt op de plaats waar de rail moet komen?
Ik zal dit probleem eens aan mijn man voorleggen. Ook zo'n goudenhandjes-type...

Karien zei

@Mellody, het laminaat ligt op zich wel los op de ondergrond, MAAR daarachter staan direct al de vijf kasten die André op maat heeft gemaakt, en die loodzwaar zijn, en die er met heel veel pijn en moeite zijn neergezet, strak tussen plafond, muren en vloer. En die kasten staan ook op het laminaat, dus... hopelijk is de situatie nu duidelijk genoeg. De hele vloer eruit en zorgen dat het onder die vloer opgehoogd wordt is misschien wel het mooiste, maar dan moeten al die kasten ook weer aangepast worden, eigenlijk dus geen optie. De oplossing zal dus 'zichtbaar' zijn, maar daar kunnen we wel mee leven.

mama'ritha zei

Ik zal het aan mijn mannetje vragen!

Mellody zei

Kan je niet een ijzeren beugeltje (hoekvorm)maken aan de muur, zodat het uiteinde van de rails daar op leunt? Dat beugeltje zie je dan alleen op de muur, maar kan je in de juiste kleur schilderen. de ruimte onder het beugeltje zou je kunnen opvullen met een schuin houtjeof kit , geschilderd in de juiste kleur van de rails.

mama Jesje zei

... het kunnen zeker geen hangschuifdeuren worden....?;-)
ik zal ook eens navragen bij mijn manneke die best handig is;)

Caro zei

Bij de bouwmarkt vragen naar een uithardende kit is het antwoord wat mijn klussenbedrijf geeft (lees buurman met professioneel klussenbedrijf) en desnoods die kit later bijkleuren in de kleur van het laminaat, dan zie je er niets meer van.

loesje zei

Ipv het bouwschuim (giet)hars gebruiken is misschien een optie.

Liene zei

Helaas vanaf hier geen oplossingen voor jullie bolling probleem, beiden hebben niet van de gouden klus handjes. Succes met het vinden van de oplossing.

Anoniem zei

Wij hebben het opgevuld met stukjes hard board er tussen en een extra hoge plint ervoor langs
'k Weet niet of dat bij jullie mogelijk is?

Karien zei

Allemaal bedankt voor de tips! Via de mail kwam er ook wat binnen. Ik geef ze allemaal door aan André, en hij moet het verder zelf maar uitzoeken... ;-)
Tzt verschijnt er wel een foto van het eindresultaat!

Nathalie zei

Hihihi..
ik heb geen gebakken peren, wel stoofperen die in een gescheurde zak op de bodem van de diepvries vastgevroren liggen. Tot "verdriet" van onze kids die kilo's naar binnen kunnen verorberen.