vrijdag 19 maart 2010

Het Wii-effect

Bij de Achterbergen begint zich een gezellige gezinstraditie te ontwikkelen. Na het avondeten schaart het grootste deel van het gezin zich om de Wii, waar om de beurt geraced of bijv. gebowld wordt. Enorm leuk, juist omdat het korte spelletjes zijn en je ook tegen een ander kunt spelen. Zo hoeft niemand heel lang te wachten op zijn beurt.

We hebben de Wii nu ruim twee maanden in huis, en hij valt niet tegen. Je moet wel goed kijken wat voor spellen je in huis haalt, want het bezwaar van veel spellen die op de Gamecube of computer gedaan worden, geldt ook voor de Wii: ze kunnen gewelddadig zijn bijvoorbeeld, of wat ik ook merk is dat de kinderen heel knorrig worden als ze bepaalde spellen hebben gedaan. Een goed idee was in ons geval om van vriendjes spellen te lenen, zodat je kunt zien wat er te koop is. Wat wel heel erg leuk is, zijn de sportieve spelletjes. Sinds gisteren hebben we een mat met drukpunten. Op de foto zit Gido erop. Rond de Wii werd het steeds rustiger gisteravond doordat het steeds voor een ander gezinslid bedtijd was geworden, maar nog tot na tien uur heeft Jan gekropen, gesprongen en gedanst. Een goed alternatief voor de sportschool dus.
Een nadeel zou kunnen zijn dat je behoorlijk wat ruimte nodig hebt. Bij ons is dat gelukkig geen probleem. Wij zijn gezegend met een enorme woonkamer (6 x 11 meter), met een toog als soort afscheiding tussen het "rustige" gedeelte bij de open haard, waar we kunnen zitten, en het speelgedeelte, waar de eettafel staat, de piano, en de tv. Hier kunnen we trouwens ook zitten. En de computer staat er ook (nog steeds). Daarom kan ik ook zo makkelijk blogjes typen...

9 opmerkingen:

Wiek zei

Dat ziet er echt heel gezellig uit!

Huize steen zei

Wij zijn ook erg enthousiast over de wii en hebben regelmatig een bowl competitie. Nadeel is id de ruimte die je ervoor nodig hebt. Er kan bij ons dus niet gewii't worden als er kleintjes over de vloer kruipen ;-)

Nicole zei

Dat is beslist een positief effect. Bij ons zie ik toch ook wel dat kinderen veel computerspelletjes en Nintendospelletjes samen doen.

Sas zei

Ziet er wel heel knusjes uit zo op de foto!

Fijn wiekent!
Sas

mama'ritha zei

Wat een grote kamer! Ja het is handig dat ze daar een apart gedeelte vd kamer voor hebben. Hier staat de computer in de voorkamer. Als er visite voor mij is vind ik het niet altijd leuk als ze dan spelletjes doen. te veel prikkels.

Gezellige foto's. Je hebt je plaid in gebruik, zie ik.

gerrie zei

Een computer hoort in de huiskamer als er kinderen zijn. Als kinderen achter de compu zitten en je loopt er iedere keer langs is dat een controle voor hen dat ze geen "foute" sites gaan bezoeken. Tenminste dat is mijn ervaring.
Zonnig weekend en hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Liene zei

We hebben ook een wii en ik heb er een beetje een dubbel gevoel over want vaak ontaard het toch in gefrustreerde kinderen, bijvoorbeeld alleen al om het feit dat de wii op een gegeven moment weer uit moet. Manlief vindt het ook leuk, dus vaak doen ze samen wat en hebben dan hun mannenmoment blijkbaar!

hartelijk zei

De Wii bevalt mij zolang er dus idd sport wordt gespeeld en daar doet zelfs Kirsten van 3 al aan mee...

arianne zei

Hier vind ik de wii ook geweldig. Hij staat bij ons op zolder (leef/speelzolder) en er wordt nu juist meer met elkaar gespeeld. Hebben ook geen geweldadige spelletjes in huis, maar wii fit en mario kart zijn voornl erg geliefd.
Het leuke is dat er nu ook vrienden van de middelste komen (17 en 18 jarige) en die gaan ook heerlijk met elkaar karten ed ipv een "filmpie" kijken.
En soms zijn we dus ook met het hele gezin op zolder te vinden om wedstrijdjes te doen. Ik verlies meestal hoor ;-)