maandag 29 maart 2010

Opdragen Bart

Gisteren was een overvolle dag, maar wel een mooie. Samen met vijf andere baby's is onze Bart opgedragen in de gemeente, waar de hele dag draaide om dit thema: God - gemeente - gezin. Enorm bemoedigend en warm, met o.a. korte filmpjes en een fotopresentatie uit de zes gezinnen.

Ook was er een presentatie van een landelijk evenement dat we binnenkort gaan hebben op Pagedal, en waar een heleboel voorbereiding op allerlei gebieden wordt gevraagd: een hardloopwedstrijd, een talentenshow, een liederenwedstrijd etc. etc. Onze Gido is kennelijk de meest sportieve thuis, want direct na het avondeten thuis is hij gaan oefenen voor het hardlopen: de straat helemaal uit en weer terug, samen zo'n 440 meter. En daarna nog een keer. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk, want ik heb me laten overhalen om met hem mee te gaan trainen, dus ging hij voor de derde keer, terwijl ik naast hem probeerde om er tenminste nog een rédelijk tempo in te houden, en op al zijn vragen alleen maar kon antwoorden dat ... ik .... nu .... even .... niet ... kon .... praten ... Zeven minuten deed ik over het stuk, en zolang mijn ene moeilijke voet dat toelaat, zal ik elke dag proberen om deze tijd te verbeteren. Maar of ik ook mee ga doen aan de wedstrijd (5 km) ga ik voorlopig zeker niet beloven!

NB: vannacht lag ik een beetje te rekenen - blijkt dat ik me helemaal vergis met die 440 meter. Het is 880, en dan valt het gelijk weer mee met die 7 minuten!

11 opmerkingen:

Huize steen zei

Stoer hoor !!

Juudske zei

5 km zal je vast gaan redden! ik heb het ook twee keer gehaald.maar eh de derde keer ging t niet... net toen mijn toen nog vriend voor het eerst kwam kijken..hahahhaa..nouja het gaf niet hij is toch met me getrouwd...

Wiek zei

Gefeliciteerd met het opdragen van Bart (al weet ik niet of feliciteren het juiste woord is in dit geval...?).
Een bijzondere dag, dat kan ik me voorstellen, met een thema wat zo mooi aansluit bij het opdragen. Jullie (in jullie gemeente) laten de kinderen niet dopen? Ik bedoel, ze laten zichzelf dopen op latere leeftijd..? Je snapt denk ik wel wat ik probeer te vragen ;-)

Succes met het lopen! Fijn voor Gido dat je meedoet in zijn sportieve enthousiasme.

groet Wiek

Karien zei

@Wiek, inderdaad, baby's weten niet wat de doop inhoudt. Als je er een beetje over doordenkt wat er over de doop in de bijbel staat, is het wel logisch dat je je laat dopen als je je leven een beetje kunt overzien en de keuze bewust kunt maken. En net als in de tijd van de bijbel gebeurde, dragen wij onze babies in het midden van de gemeente aan God op.

Mellody zei

Gefeliciteerd. Mooi dat Bart is opgedragen. Bij ons in de gemeente gebeurt dat ook zo.

Liene zei

Gefeliciteerd met het "opdragen" van Bart! En succes met het trainen, dat is wel een mooie stok achter de deur! Nog over het vorig logje: wat een mooie verrassing dat bioscoopuitje!

Anoniem zei

Gefeliciteerd. Fijn dat Bart is opgedragen. Wij hebben wel de kinderdoop, ik zie dat als een belofte aan God dat je je kind in het geloof zal opvoeden en de belijdenis zie ik als een bevestiging van de doop, dan neem je zelf de verantwoordelijkheid van die belofte over. Maar hoe dan ook dit zijn bijzondere dagen in een mensenleven, zowel voor ouders als voor de kinderen, ook al beseffen ze het niet. Ik ben ook altijd ontroerd als een kindje wordt gedoopt, ik moet dan altijd terugdenken aan de doop van onze kinderen.
Groetjes Mariam

Ren mama, ren! zei

Leuk zeg! Wat heeft jullie kerk veel iniatieven. Veel succes met hardlopen.

Scrapothekerin zei

Mooi. Onze kinderen werden ook opgedragen. Mariam, ik weet wel wat jij bedoelt maar dat hoef dan voor mij niet "doop" genoemd te worden. Persoonlijk wilde ik dat de volgorde uit de Bijbel niet omgekeerd werd: bekeren, dopen, volgen.
Aan de andere kant lees ik uit de Bijbel ook dat God bekeerde Joden lang toegestaan heeft hun oude gebruiken zoals geloften, besnijdenis, tempelgang e.d. te handhaven, hoewel deze in zichzelf geen waarde meer hadden. Spannend thema wel, ik ga er misschien ook eens over bloggen:)

mama'ritha zei

Mooi dat je ons even laat meeleven met opdragen. Ik wens hem een leven met God toe.

Gekakel zei

Gefeliciteerd! Enne ... sportief hoor, ik doe het je niet na ;-)!