woensdag 24 maart 2010

Salade van rode kool

Dit recept werd ooit ergens aangeprezen als trucje om kinderen groente te laten eten, maar bij ons zijn het niet de kinderen die het graag eten... Als wij met rode kool stamppot maken, houd ik graag wat kool apart om te gebruiken voor een frisse salade, helemaal geschikt nu het buiten weer wat warmer wordt.

Snijd 400 gram rode kool heel dun. Doe de kool in een vergiet en giet er 1,5 l kokend water over om het heel rauwe eraf te halen. Maak alvast een dressing in de kom van 1 theel. mosterd, 1 eetl. azijn, 1 eetl. appeldiksap of siroop, 1 theel. kaneel, 2 eetl. (noten)olie en zout en peper. Snipper er een kleine ui bij, en snijd 2 appels in blokjes. Voeg ook een handje rozijnen toe en als je hebt 100 gram walnoten, in stukjes gehakt (die zitten er op de foto dus niet bij, maar ik miste ze wel!). Doe de rode kool erbij en laat alles een half uur intrekken.

6 opmerkingen:

Huize steen zei

Het klinkt heerlijk maar ik vrees dat ze hier zo ook geen rode kool eten ;-)

plukdedagsandra zei

Hier zijn ze ook niet zot van rode kool. Ik maak dat dus ook al weinig.

mama'ritha zei

Ziet er lekker uit. de groten eten het wel hoor maar de kleintjes vinden het niet smakelijk.

Purperpolletje zei

Lijkt me lekker! Ben helemaal van het beetje zuur en van de groente geworden, dit ga ik echt uitproberen, maar ik weet nu al dat de Polletjes die niet eten, tenzij ze gedwongen worden!

Karien zei

Niet al te zuur worden he...
Het makkelijke is dat het de volgende dag ook nog wel lekker is (vind ik).

nico liene zei

Klinkt erg lekker! Ik zou het eens moeten proberen, kijken wat ze er hier van vinden!