dinsdag 9 maart 2010

Welkom op de ridderkamer

Het wordt haast een eentonig verhaal: de kamers vorderen langzaam maar zeker, maar echt af is er nog niet één. Dat zal ook nog wel een hele poos duren, want de heer des huizes is al een week of wat geleden door zijn rug gegaan, en al kan hij inmiddels af en toe wel weer een klusje doen, afwerkingsklusjes horen daar niet bij. Nu het 's morgens weer eerder licht wordt, is het tijd om haast te maken met de gordijnen. De ridderkamer heeft ze nu ook, en daarom laten we met gepaste trots de ridderkamer zien zoals die nu is:
De twee gebroederlijke ridders Elwin en Danny slapen op een stapelbed. Elwin kan vanuit zijn bed over de geschilderde muur heenkijken, waar hij niets anders ziet dan blauwe lucht en witte wolkjes. Heerlijk toch!

Nog een keer de foto van de muren. Met een spons en grijze muurverf blijf je netjes binnen de potloodlijntjes die je er eerst hebt opgetekend. Een beetje aanassingsvermogen hier en daar, en een zwarte schaduwstreep, en het lijkt net echt!

Voor beide ridders een eigen kast, met een paar planken ertussen. Helemaal top dat we zulke fijne kasten op Marktplaats hebben gevonden!

De gordijnen hangen nu ook: donkerblauw fluweel aan zilverkleurige ringen. Zilverkleurige koorden met kwasten eraan maken het af al waren ze eigenlijk als embrasse bedoeld maar er zitten nog geen haakjes in de muren.

Er ligt ook nog gordijnstof klaar voor om het bed heen; dan wordt het een stapel-hemelbed, maar ik ben toch bang dat daar voorlopig nog niets van komt...

10 opmerkingen:

moeke Vera zei

waw, dit is helemaal top !!!
Heb je alles met de hand getekend? chapeau !!! Een knap staaltje van creativiteit !!! super gewoon !!!

mama'ritha zei

Jouw verhalen zijn beslist niet eentonig. Wees maar niet bang. En ik heb nog nooit zo'n geweldige kamer gezien!

Marti zei

Ik vind het echt geweldig geworden!! Echt leuk, en eens wat anders dan cars ofzo;)

Juudske zei

Ziet er super uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pareltje zei

Wat is het leuk geworden, zeg!

Willy zei

Wat zullen je ridders blij zijn met zo'n geweldige slaapkamer!

hartelijk zei

Wauw, daar zouden alle jongetjes toch blij van worden?!
Mijn buurjongetjes zijn allemaal helemaal in-to ridders in elk geval...
creatief hoor!

gerrie zei

Geweldig!! Dat je met het runnen van je gezin en net een zware bevalling achter de rug dit allemaal "er even bij doet". Ik draag nooit een hoed anders nam ik die nu af. Prachtig allemaal.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

astridreinders zei

helemaal onder de indruk, dat ben ik en mijn kinderen ook. Eigenlijk niet zo slim om hen elke keer jouw creatieve uitspattingen te laten zien....We vinden het echt geweldig. En voor je man: sterkte met zijn rug.

Anoniem zei

Was zelf aan het googlen voor ideeën voor een ridderkamer. Wat ontzettend knap gedaan die muren met die steentjes. Heel leuk!!