donderdag 25 maart 2010

Zondagse routine

Bij de Achterbergen is langzamerhand de gewoonte ingeslopen om slechts één keer per dag samen aan tafel te eten, nl. bij het avondeten. Brood wordt in de keuken gesmeerd en meestal links en rechts uitgedeeld aan rondlopende jongetjes. Sommigen ontbijten met pap, waar ze dan nog wel mee gaan zitten, maar meestal is het een chaotische bedoening. Als iedereen naar school of werk moet, is dat nog wel acceptabel. Maar de meeste zondagen gaan wij naar onze samenkomst, die pas om 11 uur begint, zodat we ruim de tijd hebben voor een gezamenlijk ontbijt. Wat dus ontbrak - dat "gezamenlijk" bedoel ik. Tot drie weken geleden, toen ik daar ineens genoeg van kreeg. Ik weet nog precies waar ik toen was: bij de plank met eieren in de C1000. Ter plekke besloot ik om extra eieren te kopen, en afbakbroodjes, en nog wat gezellige dingen, om daarmee de volgende dag samen gezellig te gaan ontbijten. Daarvoor was nog wel wat overredingskracht nodig naar degenen die denken dat ze op zondag tot 10 uur in bed kunnen liggen om nog op tijd weg te kunnen, maar nu hebben we ze allemaal zover dat we om 9 uur allemaal, aangekleed en wel, aan de ontbijttafel zitten! En ook nog met een bijpassend gezicht. Op zondag dan. En nu we een bepaalde routine hebben, hebben we er ook ineens minder moeite mee dan eerst om op tijd te vertrekken (ja, het is wat: op een doordeweekse dag is iedereen rond half negen toch wel de deur uit, maar op zondag is het nog lastig om tegen half elf in de auto te zitten...).  Dat houden we er dus mooi in!

Trouwens, op zaterdag lunchen we wel altijd heel gezellig samen met allerlei bijzonder eten, maar dat is niet aan tafel, dan zitten we in de zitkamer...

13 opmerkingen:

gerrie zei

Heel herkenbaar. Bord op schoot. Maar aan tafel is wel gezelliger. Toen onze kinderen nog klein waren lag er met het paasontbijt een kleine chocolade paashaas op hun bord. Ach ja, we worden ouder hé?
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Petra zei

Gezellig en een goed begin van de zondag.
Maarre ik tel er maar één, waar is de rest!!

Karien zei

Haha, die foto is gemaakt voordat het 9 uur was. De tafel is ook nog niet klaar, maar ja er is ook niet altijd tijd om een foto te maken... Danny wil altijd héél graag op de foto, dus zodra hij de camera ziet, zoekt hij een plekje binnen lensbereik, vaak met een big smile. Zo worden alle foto's héél gezellig!

mama'ritha zei

Sja...ik zak ook nog wel eens af naar broodje uit de vuist. Vooral tussen de middag als de hele tafel vol playmobiel staat.

Wat een supertafel! En zo mooi gedekt. Dit vind ik echt een gezellige blog.

Ada zei

Leuk is dat he, minstens 1 keer per week samen ontbijten met de hele club. Wij doen dat ook op zondag, om half 10, dan hebben we voldoende tijd om op tijd weg te kunnen. Overigens eten we bijna alle avonden ook wel met een grote groep, net als jij.
Groet, Ada, mv10

arianne zei

Hier wordt 's morgens doordeweeks en zaterdag allemaal omstebeurt (net wanneer iemand weg moet) aan de tafel...gegeten.
Tussen de middag is hier niemand thuis dus dan eet ik zelf wel hapsnap.
's Avonds eten we altijd! aan tafel.
En zaterdagmiddag/avond en zondag de hele dag eten we dus ook met zijn allen aan tafel.
Wat een saai gezin zo te lezen...
Zondags hier ook wat extra lekkers bijv eigen gebakken warm brood en zaterdags vaak afbakbroodjes ed.
Wel gezellig als dat zo lukt uiteindelijk!
Hier hebben we ook pas om 11.00 uur kerk zondags maar rekken toch allemaal om zo laat mogelijk uit bed te komen. Hebben dan ook echt alleen nog maar ontbeten voor die tijd....

Nou succes met volhouden :-) Of komen ze nu alleen nog maar uit bed als er lekkere afbakbroodjes ed zijn?

Willy zei

Ziet er heel gezellig uit, een routine met een gouden randje!

Juudske zei

Gezellig hoor zo'n tafel vol mensen!!

Anoniem zei

Hallo,wij zitten met z'n 6sen elke ochtend om 7 uur aan tafel als manlief al weg is.Tussen de middag met z'n 4 en in de avond met het hele gezin.In het weekend als moeders uit bed is (wat later)Zondag is wel vaak wat haasten om op tijd in de kerk te zijn(komt door mij,ja geen ochtendmens hé?!)Anne-Mae

Liene zei

Mooi gedekte tafel, ziet er zondags uit! Fijn dat het lukt om iedereen om 9.00 uur aan tafel te krijgen, vind ik een hele prestatie!

alicia zei

Ik zou het al fijn vinden als we een keer om 9 uur aan tafel kunnen zitten. Mijn kinderen zijn 9 van de 10 keer om zeven uur al wakker.....en zitten we in het weekend al om half 8 aan het ontbijt.

Nicole zei

Mooi zo'n nieuwe traditie. Wij lunchen op zondag altijd op die manier.

jente zei

Mooi om zo samen een nieuwe traditie te starten en dat het ook lukt. Gezellig!