zaterdag 24 april 2010

Ook weer opgelost

Frank kwam een beetje verdrietig uit de jongensclub mee naar huis. Nou had hij zó zijn best gedaan om zich goed te gedragen, maar weer was iemand anders er met de prijs vandoor gegaan: het mogen kiezen wat de volgende keer gegeten gaat worden. Frank heeft elke keer 90%, of 99%, maar voor hem is dat niets waard want daar heeft hij niets aan, vindt hij. Dus beloofde ik hem dat hij voor vandaag mocht uitkiezen wat we zouden eten, en hij koos voor een milkshake. Met banaan. Hij blij, ik blij, ook weer opgelost.

Een milkshake past natuurlijk prima bij zo'n mooie voorjaarsdag! Wij maken ze in de mengbeker van de staafmixer met 2 tegelijk, maar het kan natuurlijk ook in een grotere kom. Doe voor 2 milkshakes 1 banaan, een scheut melk en zoveel ijs dat de melk tot het 400 ml-streepje komt in de mengbeker. Voorzichtig mengen met de staafmixer, en in twee glazen gieten. Feestelijk! In de laatste milkshake zat bij ons trouwens een hele banaan voor 1 glas, en dat was nóg lekkerder...

6 opmerkingen:

Wiek zei

Vervelend voor Frank dat hij zich zo gepasseerd voelt (tenminste, dat gevoel herken ik er in). Gelukkig heeft hij dan een moeder die hem op kan beuren. Klinkt lekker die milkshakes!

groet Wiek

moeke Vera zei

mmm milkshake !!! Ik heb jammer genoeg geen ijs in huis ... anders maakte ik morgen ook ...

Goud of Zilver zei

Soms is een kinderhand ook weer gauw gevuld.

Groeten Herma

Anoniem zei

Zo teleurgesteld wat sneu, maar die milkshake gaan we hier ook eens uitproberen. Wij maken tegenwoordig regelmatig smoothies in de blender, heerlijk! Twee bananen, fruit uit de vriezer wat voorhanden is en sap naar keuze soms een scheutje yogurt. Smaakt elke keer weer anders en de meiden hebben gelijk hun vitaminen weer binnen voor de dag.
Fijne zondag alvast! Ciska

Marti zei

Wat sneu voor Frank, gelukkig pak je het goed op voor hem en probeert hem zo 'af te leiden'.

Heerlijke milkshake, heb het meteen gemaakt haha, lekker!

mama'ritha zei

Moet je zien hoe gauw hij weer tevreden is dan! het is ook sneu toch?