vrijdag 14 mei 2010

Kamperen (met een baby)

Omdat we niet al te veel in echte kampeerspullen wilden investeren (die verder misschien nooit meer worden gebruikt), hadden we de al eerder genoemde partytent gekocht. Om te koken hebben we een skottelbraai aangeschaft, waarvoor de gasfles uit onze caravan mooi gebruikt kon worden. Op de skottelbraai hebben we bijna de hele week lang complete maaltijden voor 8 personen bereid, mede dankzij de pannendrager waarop onze grote pan past, en waardoor bijv. eerst rijst gekookt kon worden, en op de skottel daarna de saus. Van dat ding gaan we thuis ook nog een hoop plezier hebben! Verder hadden we tegen de achterwand een grote plaat hout (paste precies in de aanhanger) op twee schragen staan: onze keukenkast, waarop ook bijv. het koffiezetapparaat stond. De rest hadden we nog: servies en tafeltjes uit de caravan, stoelen uit de tuin, en nog een elektrische koelbox... Oeps, die was nergens te vinden. Vorig jaar hadden we hem nog uitgeleend aan de bouwvakkers, zodat ze tijdens de verbouwing hun spullen koel konden houden in de hete keet, en nu was hij spoorloos. Wij overal zoeken, totdat langzaam de herinnering terugkwam aan een heel gulle actie van mij: bleek ik tegen de bouwvakkers gezegd te hebben dat ze de koelbox mochten houden, 'omdat we zelf toch nooit meer zouden gaan kamperen'. Nu hebben we dus een nieuwe.
 Bart heeft de ideale leeftijd om te kamperen: niet meer zo broos en pril, en ook nog niet zo groot dat hij kruipruimte nodig heeft. Daarom was het ook niet zo erg dat het zo koud was: hij lag ofwel in de kinderwagen, of hij zat met zijn deken om zich heen bij iemand op schoot: lekker bij het kacheltje. Hij wordt trouwens wel al bijna te groot voor de kinderwagen. Niet omdat hij er niet meer in past, maar omdat we moeten gaan uitkijken dat hij niet over de rand valt...

6 opmerkingen:

Marjon zei

Wauw, (valt me nu pas op?), wat een leuke & mooie kinderwagen hebben jullie! Vind hem echt erg leuk!

Persoonlijk vind ik kamperen geweldig, het liefst in de tent, een caravan vind ik maar niets. Genieten en net even wat primitiever en zonder alle 'luxe':)

mama'ritha zei

Die laatste foto is echt leuk!

Judith zei

wat een luxe zo'n koelbox! die hebben we nog niet...we hebben onze vouwwagen weggeven (te klien voor ons drietjes) en we hebben nog wel zo'n witte ronde tent..met bodem eraanvast en zonder binnentent bewaard. die gaan we zeker weer gebruiken volgend jaar...
wat een leuke foto van Bart vanuit de wagen!

tim en lucas zei

jammer dat bart zo snel ontwikkeld dat hij uit de kinderwagen kan kukkelen. kun je hem geen tuigje of zo aan doen?
de kinderwagen is veel te mooi om hem er neit meer in te doen.

Liene zei

Ik vroeg me net af hoe jullie het allemaal getransporteerd krijgen? Maar met een aanhangwagen dus!

Nathalie zei

Wij hebben ook jaren gekampeerd. Alleen werd het voor de kids steeds moeilijker om zich "aan te kunnen passen." Misschien als ze ouder zijn dat we weer kunnen kamperen. Nu houden we het bij een stacaravan... voor de kids ideaal.