donderdag 27 mei 2010

Opsteker voor Elwin

Elwin is een gevoelig jongetje. Van het type dikke tranen als hij denkt dat er een kans is dat er iets mis zou kunnen gaan. Juist daarom is het zo'n opsteker voor hem dat er iets heel erg goed gaat, en dat is de zwemles.
De Achterbergen hebben (bijna) allemaal leren zwemmen in het openluchtzwembad in het dorp hier verderop, waarbij ze van watervrezende kindertjes binnen één zwemseizoen hun A-diploma halen. Tot nu toe is dat steeds gelukt. Bij Elwin gaat het tot nu toe drie keer zo snel als bij zijn oudere broers en zus. Het zwemsysteem werkt met stippen: bruin voor de beginnertjes, daarna groen, rood en zwart. Na een poosje zwart mag je afzwemmen. Elwin begon al met een groene (de bruine stip heeft hij overgeslagen), en nu, krap twee weken na zijn eerste zwemles, heeft hij al de rode stip. Hij vindt zwemmen een 'makkie'.

4 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Heerlijk als een kind merkt dat hij ergens heel erg goed in is.
Mijn oudste zoon ontdekte onlangs op een paaskamp dat hij bijzonder goed kon biljarten terwijl hij dat nooit eerder gedaan had en ook nog nooit gezien had. Hij vertelde enthousiast over zijn "talent".

Judith zei

hartstikke knap hoor want de eisen voor het A- diploma zijn tegenwoordig veel een veel hoger dan toen wij t leerden. En moeten ze ook al onder water kunnen zwemmen en door een gat zwemmen onder water. ben jarenlang met de kids van school naar zwemles gegaan.ik vond niet iedere badmeester even vriendelijk hoor en dan sta je net als een mama je kids te beschermen tegen een onpedagogisch monster waar van de kids alleen maar angst krijgen.heb er eens eentje gehad die wilde het kind er dan maar gewoon ingooien omdat het kind niet durfde.. nou mooi niet he.ik heb t kind meegenomen en gerust gesteld en de week erna durfde hij wel...maar niet door die leuke badmeester.Elwin heeft vast een leuke badmeester of juf want als hij zo vooruit gaat! super hoor!

Mammalien zei

Geweldig toch! Dat kan hij goed gebruiken, goed voor het zelfvertrouwen.

Liene zei

Hé wat goed van hem zeg! Fantastisch. En inderdaad goed voor het zelfvertrouwen.