donderdag 20 mei 2010

Schommel


De meeste gezinnen hebben genoeg aan één schommel voor de tijd dat hun kinderen klein zijn. De Achterbergen hebben net een onverslijtbare schommel versleten. Er was ons verzekerd dat de schommel zeker tien jaar mee zou gaan, en als je zoiets hoort, denk je: ach dat duurt nog zóó lang, tegen die tijd hebben we helemaal geen schommel meer nodig. En nu zijn we tien jaar verder, en is de bovenbalk van de schommel, plus zo'n beetje alle horizontale balkjes, dus de treedjes, finaal vergaan. En met onze huidige gezinssamenstelling kunnen we nog makkelijk tien jaar een schommel gebruiken. Deze week heeft André daarom een nieuwe bovenbalk gehaald en er direct onze schommels aangehangen. De traptreden worden nog vervangen door - heel toepasselijk - stukken trapleuning die we ooit van iemand hebben gekregen en waarvoor André wel een toepassing zou bedenken. Ik zeg nu dus nooit meer dat we het toch nooit zullen gebruiken, en dat het alleen maar in de weg zal liggen, en dat ....
Maar goed, geschommeld wordt er weer volop (mama, duwen!)!

7 opmerkingen:

Judith zei

wow wat een leuke schommel!!!gewoon van alles!een touwladder ook zo leuk maar ik durf t niet met Kjell, die klimt en valt en valt...afgelopen week ook en toen ging t mooi mis. zaten we bij de Ehbo..gat in zijn voorhoofd en 1 hechting.ik wacht nog even een jaartje of twee met een touwladder denk ik. we hebben gelukkig wel een schommel en een nog kleine glijbaan.Hoe oud zijn jouw kids nu op rij?Bart weet ik als enige precies!

Yukiko zei

Gave schommel! Wij hebben er maar drie hangen, eentje aan de veranda, die ik straks vervang voor een babyschommel en twee achterop het veld. Maar zo op een rijtje is veel gaver. Leuk hoor!

Goud of Zilver zei

Ja zo zie je maar weer, alles kan veranderen.
Slim opgelost zo, heerlijk zo´n speeltuin achter.

groeten Herma

Karien zei

@Judith, ik had het rijtje ooit in mijn profiel staan, maar het was zo'n gedoe om elke keer de leeftijden bij te werken (vergeet ik dan) dus heb ik het makkelijk opgelost... Maar goed: de oudste is 17, daarna 14, 13, 10, 8, 6, 4, 2 en 0.

Mellody zei

Wij hebben er ook drie op een rijtje, maar die van jou is echt geweldig!

tikje wit zei

Welke familie kan er tegenwoordig nog een hele schommel verslijten....???!!! Geweldig!

Nicol zei

Wat een heerlijk brede schommelrek! Wij hebben helaas zo'n plastic achtig ding, waaraan plek is voor drie schommels. Ik vergaap me altijd aan die mooie houten stellages. Schommels zijn inderdaad een goede investering.