woensdag 12 mei 2010

Veel te doen gehad

Houdt een ander gezin vakantie om uit te rusten, de Achterbergen moeten bijna uitrusten van de vakantieweek vol activiteiten die achter ons ligt. Van tevoren hadden we een uitnodiging gekregen met een weekprogramma, dus we wisten wat eraan zat te komen: een week lang goed in de gaten houden wat er te doen is, om maar niets te missen! Gido en Frank hebben vier dagen lang hutten gebouwd op het veldje naast onze tent. In recordtijd stonden er een stuk of zestien van die hutten, naar eigen ontwerp van de groepen. Leuk om te zien was dat de meisjesgroepen zich duidelijk onderscheidden door al tijdens de bouw voor plantjes in de tuintjes en gordijnen voor de ramen te zorgen. Voor de jongere kinderen was er elke dag iets te doen in het Speelland: je kon worden geschminkt, je kon tekenen en knutselen, koekjes bakken, er was een ballenbak en nog veel meer: elke dag weer iets nieuws en we zagen Danny en Elwin af en toe de hele dag niet bij de tent... Degenen die iets ouder (en stoerder) waren, konden lasergamen of paintballen in het bos. Er was een voetbal-, een volleybal- en een atletiektoernooi, de hardloopwedstrijd (en ja, ik heb meegedaan aan de 5 km en ik heb hem uitgelopen maar was wel als laatste binnen), een maaltijd voor moeders (lekker!!), en een echte Te land, ter zee waar "onze" ploeg als eerste naar de bel (en in het water) mocht. Etc. etc. etc. te veel om op te noemen. O ja, een talentenshow ook nog, en een heel fijne avond waarop alle jeugdgroepen van de plaatselijke gemeenten een lied ten gehore brachten: songcompetition. De hele week door was er natuurlijk ook genoeg te doen voor mensen een steentje wilden bijdragen aan het vele werk dat moest worden verzet, en mede hierom hebben we Jan nauwelijks gezien (hij sliep ook niet bij ons trouwens, maar at "in principe" wel bij ons). Helemaal niet erg, alleen maar fijn dat hij de gelegenheid had om voor anderen bezig te zijn!

Aan het eind van de week waren er twee dagen gereserveerd voor de kinderconferentie. Tijdens de bijeenkomsten kregen we te horen hoeveel God van ons houdt, ondersteund door diverse musicals. Het van tevoren ingestudeerde liedje klonk vaak door de zaal: "God houdt van mij, is heel dichtbij. Ik houd van Hem en wil voor Hem leven. Ja, ik wil mijn hele hart graag aan Hem geven, want Hij is zo goed voor mij." De eerste middag was er een familiemiddag in wild-west-stijl, met alweer voor iedereen een hoop te doen. Gelukkig bleef het droog! Er werd paardgereden, een wilde stier werd veelvuldig bedwongen, er was een draaimolen voor de hele kleintjes, wederom etc. etc., en gelukkig alweer op een veld vlakbij onze tent, dat was wel heel makkelijk om bijv. een van de kleintjes toch even een middagslaapje te laten doen (en ikzelf ook haha).

De tweede middag waren er traditiegetrouw spelletjes voor de kinderen, waarbij ze in groepjes werden verdeeld (sindsdien zegt Danny dat hij in groep 9 zit). De jongere groepen deden bekende Hollandse spelletjes: zakdoekje leggen, stoelendans, stoepkrijten, etc., de oudere kinderen deden iets coolere spellen, zoals lasergamen en een stormbaan lopen. Wederom etc. etc. en wederom bleef het gelukkig droog. Bart kreeg de met helium gevulde ballon van Elwin of Danny, en hij hield hem heel lang heel stevig vast (zie foto). Hierna was er nog een afsluitingsfeest in de grote zaal, en daarna kon iedereen zijn spullen weer gaan inpakken... Hoewel het koud en af en toe nat en winderig was, hebben we al die tijd niet één klacht over het weer gehoord, niet van onze kinderen en ook niet van anderen. Het overheersende gevoel was dankbaarheid en genieten van alle contacten en van de kinderen. Jammergenoeg kan ik niet alles vertellen wat er in zo'n hele week is gebeurd...

9 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Dat lijkt me inderdaad bijzonder goed gevuld met aldoor superleuke activiteiten.
Ik ben een beetje "bang" om naar de camping te vertrekken met dit koude weer, maar de kinderen hebben er wel zin in. Weer of geen weer!

mama Jesje zei

wouw dat klinkt echt heel erg gaaf om zo als gezin te doen!!! Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten en dat er zoveel leuke dingen werden georganiseerd!

Huize steen zei

Klinkt als een superweek !! Wel dapper hoor om te kamperen met dit weer :-)

Judith zei

Leuk hoor dat er zoveel te doen ook was voor de kinderen!hahaha Bart heeft zich ook goed gemaakt geloof ik!

tim en lucas zei

ik wil ook lacergamen van de stormbaan enzo enzo. klikt echt super geweldig. de rest trouwens ook hoor.
alleen dat de gedachten van slapen in de tent geeft mij al koude rillingen.
maar goed jullie zitten dus uitgeput op de bank te kijken naar ene mega grote berg was die nog moet verwerkt worden?

Karien zei

De wasberg is weer weg, hiep hiep hoera. Gelukkig kunnen wasmachine en droger tegelijk draaien hier.

Ada zei

Een heerlijk verslag, Karien! Ik beleefde alles weer even mee. Wij waren daar ook met ons hele gezin en ook onze kinderen hebben zich uitstekend vermaakt, al moesten sommige groten gewoon uitrusten van alle drukte. Het was super en we hebben ook enorm geboft met het weer. Bijna geen regen en tegen kou kun je je kleden. Het was fantastisch.

astridreinders zei

Wat hebben jullie toch een prachtige gemeente Karien! Heerlijk om zo samen te zijn,te geloven en te vieren.

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat het zo'n leuke week was. En wat een actieve gemeente zeg.