woensdag 26 mei 2010

Zielig!

En we dachten nog wel dat Bart er genadig afkwam met vier waterpokjes... Een week daarna zit hij he-le-maal onder, en hij heeft er ook nog eens veel last van, zelfs koorts gehad.
Voor de derde keer is het waterpokkenvirus bij de Achterbergen beland. Deze keer was het de beurt van Danny, die er hoegenaamd geen last van heeft gehad. Sterker nog, ik wist niet eens dat hij de waterpokken had, totdat iemand anders mij op zijn al ingedroogde plekjes wees... Daarna Chris, die er ook geen last van had, al zat hij behoorlijk onder. En nu dus Bart... Heel langzaam breidt het bepokte gebied zich uit van zijn hoofdje naar beneden. Gelukkig helpt het hem wel als we hem insmeren met mentholpoeder, maar we gunnen het hem dat het niet lang duurt tot hij weer helemaal beter is!

12 opmerkingen:

Gekakel zei

Beterschap!

Huize steen zei

Och arm manneke. Beterschap !!

Judith zei

oh arme ziel! kjell heeft t nog niet gehad!

Goud of Zilver zei

O, de schat.
Hopelijk heeft hij er niet teveel last van.

GRoeten HErma

Liene zei

Ahh, wat een zielepietje! Beter dat ie het goed krijgt, want dan krijgt ie het niet nog een keer terug, toch? Sterkte met de waterpokken, vind het heel zielig voor hem!

mama'ritha zei

Dat is nou echt zielig zeg! mentholpoeder helpt wel maar calendula-emuslie nog beter! ( te koop bij kruitvat ). Knuffel hen maar lekker.

Aritha

Mellody zei

Onze kinderen zaten echt van top tot teen onder de pokken..., krentebolletjes. (Alleen Levin heeft het nog niet gehad, dus misschien moet ik even bij je langs komen..?)

Maar ik heb een gouden tip voor je: Havermoutbadje!
We hebben die tip alleen bij de 3e toegepast. Een enorm verschil. De pokken droogden veel sneller in, lieten (bijna) geen littekentjes achter en hij had minder jeuk.

Stop een handje havermout in een washandje. Die bind je dicht met een elastiekje. Het washandje gooi je in het badwater waar het waterpokken-mannetje in zit. Het water wordt dan wat troebel. Na een tijdje was je hem even met het blubberig geworden washandje en spoel je met het badwater na. Daarna gewoon droogdeppen met een handdoek. Niet af gaan spoelen. Echt, het helpt enorm! Succes.

Yukiko zei

Aaaah... beterschap! Wat ook helpt is om een dichtgebonden washandje met zemelen of havermout in bad te doen, daar komt een melkachtig goedje af, daar hem lekker in badderen en hem afsponzen met dat zemelen-washandje, daarna voorzichtig droogdeppen. Het helpt tegen de jeuk in bevordert het indrogen van de pokjes.

Maar die foto is - hoe zielig ook - geniaal :-D

Karien zei

Bedankt voor de tips! Calendula hebben we niet in huis, maar havermout wel. Gaan we gelijk uitproberen!

Yukiko zei

Haha, Mellody was me net voor zie ik.

Succes ermee, het helpt echt goed vind ik. Helpt ook bij eczeem trouwens, tegen de jeuk vooral.

gerrie zei

Ik was 15 jaar toen ik waterpokken kreeg. Mijn zussen 21 jaar en 19 jaar. We waren er behoorlijk ziek van. Maar dit lijkt me nog steeds beter dan vaccinatie. Eigen weerstand voor alles. Sterkte ermee, want zoals je bovenaan al kon lezen, de drie kinderen in het gezin kregen alles tegelijk.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Marianne zei

Naar he! Zeker bij zo'n kleintje, die ook nog eens helemaal niet snapt waarom hij zich zo akelig voelt. Wat naar onze ervaring goed helpt, is Nestosyl op de pokjes te smeren. Dat heeft zowel een indrogende als een jeukstillende werking. Beterschap!