maandag 7 juni 2010

Die Bart toch!

Bart weet ons wel bezig te houden hoor. Na twee dagen en een nacht hoge koorts was de koorts vanmorgen weliswaar weg, maar stond zijn fontanel bol, teken van overmatig hersenvocht en alle reden voor de huisarts om hem naar de kinderarts door te verwijzen. En zo kreeg Bart drie pleisters opgeplakt om zijn hartslag en ademhaling te meten (was goed), een rood lampje om zijn grote teentje om de zuurstofsaturatie te meten (was goed), een band om zijn onderbeentje om de bloeddruk te meten (was goed), en werden allerlei lichamelijke onderzoeken gedaan, waar Bart al snel schoon genoeg van kreeg. Maar er werd niets gevonden dat op een ziekte wees. En daarom mocht Bart weer naar huis, op voorwaarde dat hij morgen terugkomt voor controle. Want zo'n lieve Bart wil je toch zeker snel weer terugzien!

Een bolle fontanel is een van de duidelijkste kenmerken van hersenvliesontsteking. Maar omdat Bart geen van de andere symptomen duidelijk laat zien, en de koorts is gezakt, is het niet waarschijnlijk dat hij dat heeft. Toch zijn de medici heel voorzichtig (en terecht) en willen ze het verloop volgen. Als Bart weer koorts krijgt, apathisch wordt of gaat spugen e.d., moeten we eerder komen en dan wordt er een lumbaalpunctie gedaan. Als het zoals nu blijft of beter wordt, willen ze dat morgen graag zelf constateren.

17 opmerkingen:

mama'ritha zei

Wat een schrik voor jullie zeg. Die kleintjes zijn zo kwetsbaar! Goed dat je zo doortastend was en houdt hem goed in de gaten, die knuffel.

Sterkte. Geeft best wat spanning denk ik?!

Anoniem zei

Fijn dat de artsen kleine Bart goed in de gaten willen houden, maar het is wel even schrikken, een bolle fontanel. Is het in hetzelfde ziekenhuis waar hij geboren is?
Beterschap voor Bart en sterkte voor jullie!
Mariam

Marti zei

Zo'n heerlijk kind wil ik ook wel elke dag zien. Maar als dokter zijnde liever niet.
Dat is best wel even schrikken en is het nu opletten geblazen.

Huize steen zei

Wat sneu voor het manneke, hopelijk is het niks ernstigs en knapt hij snel weer op !!

plukdedagsandra zei

Hopelijk is ie snel weer beter. En goed in de gaten houden. Maar dat doe je vast wel.

Wiek zei

Oef! Wat schrijf je daar neutraal over... maar wat een schrik zal het ook voor jullie zijn geweest. Rustig slapen vannacht (allemaal) en morgen weer een stukje beter op.

groet Wiek

Jente zei

Dat is schrikken! Hopelijk wordt hij snel helemaal weer beter. Sterkte ermee, dit houdt je vast erg bezig.

Mellody zei

Pfoe, dat is wel even spannend dan. Ik kan me zo voorstellen dat je steeds even naar hem gaat kijken. Het woord hersenvliesontsteking zou mij ook behoorlijk doen schrikken. Gelukkig had Bart geen andere symptonen. Een hele goede nacht en morgen een hele goede uitslag!

Karien zei

@Mariam, nee in dit ziekenhuis was Bart nog nooit eerder geweest. Men zegt dat als ik tijdens de bevalling hiernaartoe was gegaan, dat er dan geen Bart geweest was door een ander beleid rondom bloedverlies tijdens bevallingen (eerst overleg/echo). Apart he dat we dan daar terecht zijn gekomen waar het beleid anders was (direct ingrijpen). Maar verder is dit een prima ziekenhuis, en het dichtst bij.

Judith zei

tjonge zeg... dat is zeker niet niks. ik hoop dat Bart weer heel gauw beter wordt. sterkte!

mama'ritha zei

Hoe is de nacht gegaan?

Karien zei

@Aritha, behalve dat Bart drie keer is wakker geweest om te drinken, waarna we hem toch maar even hebben laten huilen, is het heel goed gegaan. Volgens mij is de fontanel minder gespannen nu, in elk geval is hij zelf weer bijna helemaal zijn eigen blije ikje. Gelukkig maar! Hij heeft alleen nog hele rare ontlasting: donkergroen, en daar heeft hij duidelijk last van. Ik hoop dat dat de boosdoener is, en dat dat virus of wat het ook is snel verdwenen is!

hartelijk zei

Beterschap voor Bartje!!!

Nicole zei

Pff, dat klinkt best eng. Blij dat hij zich al wat beter voelt!

Sabia zei

Hij maakt het wel spannend. Ik hoop voor jullie dat het snel weer helemaal goed gaat met hem!

Judith zei

gelukkig gaat het wat beter met hem!

Liene zei

Blij dat het weer beter met hem gaat, nog steeds hoop ik?