zaterdag 12 juni 2010

Kwantumkorting

Door de nieuwe regeling rondom het bijschrijven van kinderen in het ouderlijke paspoort was het voor ons het best om alle kinderen hun eigen ID-kaart te geven - zodat we met z'n allen naar het buitenland kunnen. Voor zes kinderen moesten dus pasfoto's gemaakt worden, en het is niet zo moeilijk om uit te rekenen dat dat veel duurder zou worden dan de ID-kaarten zelf. Tenminste, bij de fotograaf waar we tot nu toe voor dit soort klusjes heen gingen. Vandaag hebben we bij die fotograaf geprobeerd om korting te krijgen vanwege het aantal kinderen, maar daar was geen sprake van. We zouden het volle pond moeten betalen van 10 euro per persoon. Dan maar naar de concurrent gebeld.
Gelukkig dacht deze meneer met ons mee en hij stelde voor om  drie series van acht foto's te maken, waarbij hij de mogelijkheid heeft om twee kinderen per serie te 'doen'. Kosten: 6 euro per persoon. Voor ons reden om gelijk toe te happen, dus een half uurtje later reed ik met mijn wagen volgeladen richting stad. Totdat André kinderen begon te tellen en we er een vergeten waren... Even later reden we weer richting stad, nu compleet. De fotograaf bleek ook negen kinderen te hebben - vandaar misschien zijn welwillendheid? In elk geval hebben we nu onze pasfoto's, plus twee fotolijsten voor de helft van de prijs (of minder) voor de foto's die we voor André's 50e verjaardag hebben laten maken (en die nog steeds niet binnen zijn). Nu nog met het hele kliekje naar het gemeentehuis voor de ID-kaarten zelf!

6 opmerkingen:

mama'ritha zei

Super dat het zo is opgelost!

Judith zei

zo die man denkt tenminste met jullie mee.t scheelt nog al zeg.leuk zeg al die fotootjes!

gerrie zei

Dit is dus geen goedkoop weekje. Ik "klaag" al als we twee stuks nodig zijn. Maar nu kun je ook in elke samenstelling weg gaan. Ik geniet van je blogs. Dat ik over je schouder mag meekijken vind ik een cadeautje. Goed weekend.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Goud of Zilver zei

Ja dat is een duur grapje, maar je hebt ze wel nodig.
Gelukkig zijn ze 5 jaar geldig.

Groeten Herma

Anoniem zei

Wat wij doen is zelf de foto's maken. Gewoon tegen de witte woonkamermuur, zorgen dat er geen schaduw naast het gezicht valt (dus met veel licht) en daarna volgens de wettelijke normen op formaat maken.
Is ons al 4 keer gelukt om deze foto's voor ID's te gebruiken!
Wij moeten ook nieuwe paspoorten, maar omdat de oudsten al een eigen ID hebben kiezen we er nu ook voor om de jongste een eigen ID te geven. Dan hebben wij dus ook geen paspoort meer nodig, dus ook wij krijgen een ID! We gaan met de tijd mee zeg maar.
Het is wel ideaal dat de jongste als hij in de jeugd komt al zijn eigen ID heeft en mee kan met reizen zonder dat we opeens een eigen moeten regelen omdat wij helaas te oud zijn om mee te gaan...
Groeten, Sylvia G

Annemieke zei

Onze oudste was vergeten te lachen op de schoolfoto, dus dat was een gelukkie. Ook scheelt de prijs van de ID-kaart enorm als je die voor de 14e verjaardag besteld (33 euro verschil). De andere kinderen konden tot nu toe ook met de schoolfoto op het paspoort, maar dat lukt de volgende ronde vast niet meer. 't Is een mooie handel die pasfoto's, wel leuk dat die man dan zo'n creatieve oplossing bedenkt. Die andere 3 pasfoto's gebruik je toch niet w.s.