maandag 21 juni 2010

Mislukt recept

Dit recept kreeg ik van een bloglezeres. Zelf houd ik niet zo van whiskey, maar misschien jullie wel, daarom is het de moeite waard om het door te geven. Ik heb het wel uitgeprobeerd, maar het is jammerlijk mislukt, daarom geen foto. Ik ben ook niet voor alcohol in de wieg gelegd...

Eend met whiskey

Koop een grote eend van ongeveer 1,5 à 2 kg.
Twee grote flessen Schotse whiskey.
Spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

De oven 10 minuten voorverwarmen op 180°.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whiskey.
De whiskey opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey inschenken.
Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200° zetten en 2 glaven vubben met whiskey.
De glaven opdlinken en de schelven van het eerste glav oplapen.
Nog een halv glav insjenken en opdlinke.
Na een halv uui de oven opedoen om de eend te sjekkn. Blandwondesjalf in de badamel ganaale en op de bovekant van de linkerand doen.

Nog twee glaven whiskey insjenke.

De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.

Deend oprape.
Deend nog is oprape en met handdoek de bwandwondesalf van deend vege.
De hande ontvette met viskey en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en tochma blijve zitte.
De vjes op de gjond zette.
Uide vjes djinke wande de glave zjijn ob of kabot.
Denove afsjette de oge sljuite en omvalle.

5 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Vluchtig lezend dacht ik eerst dat je op het Noors was overgeschakeld... Komt wast doolwat ik teweel wijn ob hep. Hik.

Nicolle zei

Eendjes moet je voeren, toch niet opeten? Je hebt toch niet die broedende eend van laatst uit jullie eigen tuin genomen?

sjoukje zei

nou purperpolletje dat dacht ik nu ook! Dat noors dan ;)

Joachim zei

Ik mis nog een stukje!

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen.
De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen!

GrvJoachim

Karien zei

@Joachim, dan ben je inderdaad wel weer helemaal nuchter... of ontnuchterd?