vrijdag 20 augustus 2010

Zoete kipsalade

Nog maar nauwelijks terug van vakantie, pakken de Achterbergen alweer voor een weekend op Pagedal: de start van het nieuwe seizoen wordt in de gemeente landelijk gevierd met een zomerfeest! Daar willen we natuurlijk graag bij zijn, en deze keer nemen we een heerlijke maaltijdsalade mee voor de eerste dag, zodat we daar niet hoeven te koken.
Kook een hele kip gaar (of een paar kipfilets of kippepoten), en snijd het vlees in stukjes. Kook ook alvast aardappels of macaroni gaar (wij nemen deze keer aardappels, geen idee hoeveel het weegt, misschien 1,5 kilo?). Snipper 1 of 2 uien, snijd de ringen ananas uit een groot blik in kleine stukjes, en snijd een courgette in hele kleine blokjes. Er gaat ook nog een pond appels in stukjes door. Gooi alles door elkaar samen met (halfvolle) mayonaise. Er hoort eigenlijk een scheut ketjap door, maar wij doen nu wat paprikapoeder erbij, omdat er in ketjap gluten zitten en sinds kort eet Irene (weer) glutenvrij).
Alles kan mee in de grote Tupperware-bak met deksel, en morgen is het in no time schoon op!

Iedereen een heel fijn weekend gewenst (het wordt warm!) en tot volgende week!

4 opmerkingen:

Judith zei

dat klinkt lekker!!!!!!!!!

RiaN zei

oh dat ga ik ook eens proberen, lijkt me heerlijk! Hoop dat jullie een fijn weekend hebben!

alicia zei

Ik heb het net gemaakt met pasta en het smaakt heerlijk. Ik heb er wat peterselie bijgedaan en gebruik het straks bij de bbq.

mellody zei

Ik vraag me wel eens af hoe jij dat allemaal doet met het inpakken en uitpakken van bagage... met zoveel man en zo kort op elkaar (of regelmatig) weg gaan. ...en daarna de was?!

In ieder geval wel erg leuk zo'n samenzijn en die salade lijkt me heerlijk!