maandag 30 augustus 2010

Zoveelste start van het nieuwe seizoen

Nog nooit hebben de Achterbergen zo vaak de start van het nieuwe seizoen gevierd als dit jaar. Niet de start van het nieuwe schoolseizoen, dat vinden de meeste Achterbergen nou niet direct iets om te vieren. Wel het gemeenteleven dat na de zomer weer in z'n vertrouwde (hoge) ritme is begonnen. Waren we vorige week landelijk bij elkaar voor een zomerfeest, het afgelopen weekend werd op lokaal niveau alles uit de kast getrokken om te vieren dat we weer bij elkaar waren: vrijdagavond de clubs, zaterdagmiddag en -avond de jongeren, en gisteren voor iedereen. Door het regenweer leek het wel een herfstfeest... maar feest was het toch! Met z'n allen hebben we pannenkoeken gegeten, die buiten onder twee grote tenten werden gebakken c.q. opgewarmd! En natuurlijk deelden we met elkaar wat voor ons het belangrijkste in het leven is: Gods woord.
Tijdens een droog moment gaven de meisjes van de clubs een dansvoorstelling op het (nieuwe) sportveld, en er was grote hilariteit toen onze voorganger als officiële opening van dat veld een voetbal in het open doel mocht schieten, maar het toch nog voor elkaar kreeg om de bal naast het doel te laten landen.
Na zo'n dag is het gewoon jammer dat je op een gegeven moment weer naar huis moet...

2 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Een goed begin is het halve werk. Ik hoop niet dat dat misschot symbolisch zal zijn voor het gemeenteleven dit jaar...

Weet je wat wij altijd doen bij de moeizame schoolstart na een vakantie: pannenkoeken eten. Dat verzacht de pijn een beetje... (Tegelijkertijd vind ik natuurlijk dat ze niet moeten mopperen, maar zich gewoon moeten neerleggen bij hun lot ;)) Maar zo te lezen hebben jullie al genoeg pannenkoeken op.

Ada zei

Zouden ze het overlegd hebben? Wij kregen ook al pannenkoeken op de opening van het nieuwe seizoen!
En ik ervaar het net als jij: jammer dat je aan het einde weer naar huis moet.