maandag 20 september 2010

Diploma's

Het zwemseizoen in het gemeentelijke openluchtzwembad is weer gesloten. Dat betekent dat er niet op dinsdag drie loodzware tassen met natte kleren mee naar huis komen, en dat er voor Elwin een eind is gekomen aan de periode van drie keer per week zwemles. Gelukkig, nu kan er weer wat makkelijker met vriendjes gespeeld worden. En op tijd gegeten.

Gido heeft met schoolzwemmen getraind voor het Dolfijn Brons diploma, waarvoor hij vorige week woensdag mocht afzwemmen. Omdat het zwembad dit jaar 40 jaar bestaat, kreeg elk kind een eetbare medaille met opdruk; Gido ging er thuis eerst heel trots mee op de foto, en daarna gaf hij al zijn broers een stukje.
Voor het diploma heeft hij met kleren en laarzen aan moeten zwemmen, in het water zich moeten uitkleden, met z'n drieën in een bootje zitten, dat laten omslaan, onder het bootje ademhalen en afspreken wie aan welke kant boven water zal komen, en nog meer spannende dingen. Logisch dat hij trots is op zijn nieuwe diploma!
Elwin heeft met glans zijn A-diploma gehaald. Even leek het erop dat hij bovendien zou mogen afzwemmen voor B, want tijdens de lessen hebben de kinderen van dit groepje ook getraind in het duiken en zeven meter onder water zwemmen, maar uiteindelijk bleek het toch beter dat hij eerst nog wat meer uithoudingsvermogen gaat krijgen. Voor ons best; ik vind het sowieso beter als de kinderen tenminste twee seizoenen lang les krijgen. Elwin kwam trouwens zonder eetbare medaille thuis - die was al op...

6 opmerkingen:

Nathalie zei

Lekker die zijn weer binnen. Hier voorlopig geen zwemles.. Maar wat spannend dat afzwemavontuur met die boot. Hopelijk is dat nooit echt nodig.

Ik wens jullie een hele fijne week.

Wiek zei

Wat leuk dat Dolfijn brons. Ik heb zelf (na A, B en basis) jaren reddingszwemmen gedaan. Daar zat ook het uitkleden in het water bij, en blijven drijven op je kleren (lucht erin vangen). Maar nooit met een bootje.
In ieder geval gefeliciteerd Elwin en Gido met deze nieuwe diploma's!

Judith zei

je dat diploma ken ik nog niet . leuk zeg! en hartstikke goed gedaan van beide jongens.
het scheelt jou ook een heel geregel voorlopig

RiaN zei

Fijn hoor, leuk dat dolfijndiploma..en zo'n medaille: het water loopt me in de mond!

Lies86 zei

Echt zo belangrijk dat kids goed kunnen zwemmen.
Werken ze tegenwoordig niet meer met A, B en c?

Karien zei

@Lies, jawel hoor, Elwin heeft nu z'n A-diploma, en gaat volgend seizoen voor B. Voor Gido is dat al verleden tijd, hij heeft een hele serie diploma's die het zwembad hier zelf uitgeeft (volgens mij). Die haalt hij met schoolzwemmen. Volgend jaar heeft hij dat niet meer, maar dan wil hij toch graag op les: 5 km fietsen naar het zwembad. Echt een bikkel!