woensdag 29 september 2010

Herfststemming

Met een klein beetje tegenzin verwelkomen de Achterbergen de herfst. De twee walnotenbomen in de tuin hebben hun opbrengst van dit jaar laten vallen: een stuk minder dan vorig jaar, maar toch altijd genoeg om heerlijk van te gaan genieten: eerst om naar te kijken, in een mand in de hoek van de kamer, en op de schouw, en daarna wordt de oogst stukje bij beetje opgegeten: heerlijk door zelfgebakken brood, of door de sla, of als walnotentaart met caramel, het lekkerste recept dat wij weten met walnoten en waarover ik al eens eerder heb geschreven.
Doordat het eerder donker is, kunnen we nu ook gezellig met de kaarsjes op tafel eten, en daarna bij de open haard kruipen.

Het heeft toch wel wat, herfst!

3 opmerkingen:

Desiree zei

Dat ziet er wel heel gezellig uit.
Heb ook altijd wat moeite om afscheid te nemen van de zomer, maar net wat je zegt de gezelligheid van gordijnen vroeg dicht en kaarsjes aan heeft ook weer wat.

Marijke zei

Je hebt mij wel op een idee gebracht om een Walnotentaart te maken...de baas van mijn man heeft ook een paar bomen in zijn tuin. Dus ga mijn mannetje even lief aankijken of hij er wat mee wil brengen.

Tja herfts...eigenlijk wel heel erg gezellig!!

Groetjes Marijke

plukdedagsandra zei

Ieder seizoen heeft "iets", maar de winter sla ik toch liever over of toch zo één als vorige winter.