woensdag 8 september 2010

Uitgeprobeerd

Een x aantal maanden geleden heb ik bij het Kruidvat een zogeheten koekjesbakker gekocht van Tristar. Niet duur, dus meenemen maar, komt vast wel van pas. Bij de Achterbergen houden ze wel van een verandering in het koekjespatroon.
Helaas leverde het bijgeleverde recept een teleurstelling op, en belandde het apparaat (een soort wafelijzer met zeven koekvormpjes erin) in een grote kast. (Er moest vast deeg in, maar dat vormde zich absoluut niet naar de vormpjes, en het duurde zo ongeveer 20 minuten voordat het gaar was.)

Vandaag waren de jongens van de lagere school vrij, en kwamen we zomaar - plotseling - op het idee om de koekjesbakker weer tevoorschijn te halen en er wafelbeslag in te doen. En dat ging zowaar een stuk beter. Weliswaar duurt het nog altijd 6 minuten voordat elke lading klaar is, maar dat is misschien zelfs wel normaal?
In elk geval waren de koekjes/cakejes superlekker!!

5 opmerkingen:

mama Jesje zei

hoi hoi; die had ik ook gekocht en 1 keertje uitgeprobeerd;-) Dat van dat wafelbeslag ga ik ook eens doen!

Wiek zei

De koekjes / cakejes zien er in ieder geval prachtig uit. En dat kan een slechte smaak niet verdoezelen, maar een goede smaak wel verder ondersteunen.

yukiko zei

Wat is het recept als ik vragen mag? Ik zoek ook altijd nog naar een lekker wafelrecept, maar vind ze meestal erg flauw van smaak.

Nicolle zei

MMMM met dit weer krijg ik er helemaal zin in!

Karien zei

@Yukiko, er zijn vele recepten die claimen het lekkerste te zijn, binnenkort ga ik eens HET recept voor wafels proberen en wellicht komt dat hier dan ook terecht; maar deze keer deden we het volgens recept van mijn hartjeswafelijzer: 4 eieren splitsen, de eiwitten stijfkloppen, de dooiers mengen met 250 g suiker, 250 g gesmolten boter, 250 g zelfrijzend bakmeel. Het werd iets te stijf, en toen heb ik er een scheut melk doorgedaan. (en omdat wij maar 3 eieren hadden, hebben we overal 3/4 van gedaan)