donderdag 14 oktober 2010

Dromen en realiteit

Vorig jaar - tijdens de verbouwing en met een steeds dikker wordende buik - had ik het zo mooi bedacht: Naast onze grote slaapkamer zou de kleine babykamer komen, met de romantische wieg erin, net zo'n vouwgordijn als bij ons en net zulke mooie gedrapeerde witte organza nepgordijnen eromheen.
Aan de muur zou het knoppenrekje komen met schattige babypakjes eraan, en de commode zou weer worden aangepast aan het formaat van de nieuwe kamer en aan de kleuren.

Toen we een heel eind op weg waren, commode aangepast, vouwgordijn gemaakt, knoppenrekje wit gespoten, ging alles toch weer anders dan gedroomd. Bart werd geboren en kwam de eerste tijd gezellig bij ons in de slaapkamer slapen. Chris leende zo lang de babykamer. Bart werd iets ouder en op een gegeven moment wilde ik hem liever wat verder weg hebben omdat hij me anders zo lang wakker hield 's nachts, ook zonder dat hij wilde drinken. En zo belandde Bart plotseling met zijn wieg bij Frank in de stoere dinokamer. En daar staat zijn inmiddels spijlenbedje nu ook. Want ja, die Chris hè, die vertrouwen we eigenlijk niet op de kamer van Frank, met alle spulletjes op de plank bij het bed en in de kast. En wat te denken van het mooie dinobehang? En zo bleef Chris in de 'babykamer' slapen. Zonder mooi gedrapeerd organza gordijn, want er is niet veel voorstellingsvermogen nodig om te weten wat hij daarmee zou doen. En mèt vlekken op de geverfde muur (want er staat nog wel een mandje met babyverzorgingsspulletjes op de commode). En met Bob de Bouwer truitjes aan het knoppenrekje.
Ach ja, ook bij de Achterbergen zijn dromen en realiteit twee verschillende dingen...

6 opmerkingen:

Wiek zei

Haha, zelfs op de foto's in je logje van de Dinokamer zie je guitige Chris rondstruinen ;-) Ik kan me helemaal voorstellen hoe je het had bedoeld en ook helemaal waarom je het nu anders ten uitvoer brengt.

Judith zei

ach geeft dat. als t zo beter is. En niet mis met Bob de bouwertruitjes..die zijn hier ook favariet!

Anoniem zei

De laatste 2-3 weken dacht ik regelmatig, zou alles wat Karien bedacht heeft i.v.m. de verbouwing ook zo uitgevoerd zijn. En kijk al een stukje antwoord voor mij, ben benieuwd naar de rest. Is alles klaar gekomen? En zijn jullie er blij en tevreden mee? Ach wensen houdt een mens natuurlijk altijd.
Mariam

Anoniem zei

Roos zei

Ha ha die Chris, leuke verhalen!
Maar je hebt met zo n lekkere boef ogen en oren en handen te kort.
En de basis school duurt nog een poos. Veel plezier maar ook sterkte want het extra opletten kost allemaal veel energie!

met hart gr. Roos

plukdedagsandra zei

Ja. Dat herken ik wel. Onze plannen en de werkelijkheid lopen niet altijd samen. Zo zouden onze jongste jongens slapen samen , maar Thijs slaapt nu nog altijd bij ons en Liesje nu ook dus :)

Karien zei

@Mariam, ach ja, wat is klaar? Niet dus. Nog een hele waslijst, maar we hebben gewoon niet zo'n zin om zoveel uurtjes te besteden aan wat nog moet. Op z'n Achterbergs maken we het rustig aan af, maar het is allemaal wel leefbaar boven!