woensdag 20 oktober 2010

Feestje Elwin

Eindelijk is de dag van Elwins feestje aangebroken. Omdat André erbij zou zijn, kon het gewoon doorgaan gelukkig. Ik moet er niet aan denken om zoiets alleen te moeten doen. Negen Achterbergen is oké, maar zes losgeslagen groep-4-jongens erbij, nee, dat is mij echt te veel, ook zonder ziek been. Gelukkig hebben wij een stoere redder in feestjesnood, die rust in de tent houdt, en dan wordt het helemaal leuk.
Eerst wilde Elwin graag een broodje frikandel eten (het feestje begon om 12 uur, en we hebben eerst een cadeautjesronde gehouden). Daarna ging iedereen aan tafel met een grote schaal druiven, schaaltjes met rozijnen en prikkertjes, en daarmee hebben ze een hele poos huizen, mensen en dieren gebouwd (een idee dat ik onlangs in iemands fotoalbum tegenkwam en dat we hier graag wilden uitproberen - en met succes!). Intussen zocht ik in de keuken allemaal snoep uit, waarvan ik er steeds twee in een kom deed: twee roze hartjes, witte hartjes, rozijntjes, dropjes, groot snoep, klein snoep, blokjes chocola, etcetera etcetera.
Op een van de salontafeltjes werd de kom leeggegooid, waarna snel elk snoepje onder een plastic bekertje verdween. De tafel stond helemaal vol:
Toen de heren feestgangers uitgebouwd waren, kwamen ze met z'n allen om de salontafel heen voor een reuzespannend snoepjesmemory. Ik had van tevoren niet gedacht dat het zó'n leuk spelletje zou zijn, en ook niet dat het zo lang zou duren. En dat is geen nadeel, want bezighouden is het toverwoord.
Tijdens het spelletje kon de grote tafel leeggeruimd worden (de bouwsels zijn niet stabiel genoeg om mee naar huis te geven, maar ze zijn wel op de foto gezet), zodat de jongens na het spel wat konden komen drinken en een plak cake eten, die ze eerst zelf versierd hadden met slagroom en vlokken of hagelslag.
Gelukkig ging de zon ook weer schijnen, zodat ze nog even lekker met André in de tuin konden voetballen. En dat is dus nu. Ik zie trouwens dat er ook een paar in de zandbak zitten. Straks krijgen ze nog een cadeautje van Elwin mee naar huis, ik denk dat ik het zakje snoep maar achterwege laat, dat staat me nu erg tegen, misschien mogen ze  er nog één kiezen uit de bak met groot snoep.
Toch een zeer geslaagd feestje!

9 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Wat een leuke ideeën weer: bouwen met druiven en snoepjesmemory!
Zo overleef je zelfs als ouder een kinderfeestje wel...

Anoniem zei

Wat een gezellig feest voor Elwin, vooral dat snoepjes memory is leuk. Gelukkig is er een redder in feestjesnood!

Hoe gaat het met je been?
Mariam

Karien zei

Been gaat aardig hoor, soms steekt het, en ik moet het zoveel mogelijk hooghouden, dus ligt het hier voor mijn neus op het bureau, naast de muis. Straks ga ik naar de avondsamenkomst, waar het ik de hele tijd twee stoelen zal nemen, en zo gaat het wel goed. Het ziet er trouwens elke dag beter uit, dus een voorzichtig optimisme lijkt op z'n plaats!

astridreinders zei

Wat een leuke ideeen! Ga ik zeker ook eens doen op een feestje. En voor jou nog maar eens een welgemeend 'beterschap'.

Mellody zei

Dat snoepjesmemory heb ik ook op één van de feestjes gedaan met de jongens. Inderdaad een groot succes.
Die bouwwerkjes van druiven en rozijnen zien er heel kunstig uit. Wat een creativiteit bij die kinderen! Die ster....wauw!!

Nicolle zei

Ik heb nu herfstvakantie maar je raadt vast al wat ik de eerste middag na de herfstvakantie met de kinderen van groep 4 ga doen... Inderdaad... de ene helft lampioenen maken en de andere helft knutselen met druiven. De week erop draaien we het om. Bedankt voor het leuke idee.

Anoniem zei

leuke blog!!
Ingrid

Judith zei

wat een superleuk feestje!!

Liene zei

Wat een superideeen zeg! Ga ik echt onthouden, dat memoryspel vind ik ook helemaal geweldig!