woensdag 27 oktober 2010

Ga even rustig zitten

Van het Achterbergen-huis kun je veel zeggen, maar niet dat er geen grote woonkamer in zit. De vorige bewoners hebben aan de woonkamer een uitbouw van maar liefst zeven meter laten maken, met een toog ertussen. Daardoor is de grote woonkamer (van in totaal zo'n 11 x 6 meter) verdeeld in een zitgedeelte, waar je redelijk rustig kunt zitten, en een doe-gedeelte, waarover later meer. Vandaag gaan we even op de bank zitten. Daar kun je bijvoorbeeld een boek inkijken uit de 2 x Billy-boekenkast (met kleine stukjes meubelpaneel ertussen zodat er ook nog een serie DVD's bij paste).


En zie je onze low-budget salontafel(s)? Stukjes meubelpaneel met van die mooie soft-line randjes eromheen en zwarte pootjes eronder.


Voor het zwarte gat van de open haard staat een grote mand met fleece dekens. De mand hebben we van de lagere school, die hem bij het grof vuil had gezet. Op de foto kun je nog net zien hoe de randjes rond de open haard gebruikt worden om allerlei losse spulletjes 'even' weg te zetten.

Sinds een paar jaar wordt één wand helemaal in beslag genomen door een grote schuifdeurkast van vier meter breed. Het ziet er nu heel wat rustiger uit dan toen er nog een donker eiken wandmeubel stond met allemaal open vakken en een hoop troep erbovenop.


In deze hoek stond tot voor kort nog steeds een kast die na de verbouwing nog geen andere plek had gekregen. Tot ik het laatst zat was, en de kast naar een ander kamertje (beneden) heb versleept en heb geprobeerd om van het lege hoekje iets gezelligs te maken met een ongebruikte prullenbak, een plank, een zwarte fleecedeken met donkerrode organza eroverheen en een bakvorm vol met waxinelichtjes. En de walnotenoogst van dit jaar. De Achterbergen kennende, zal het er over een paar jaar nog wel zo staan (niemand ziet toch dat het een prullenbak is in plaats van een tafeltje?), maar dan hopelijk met een gezellige lamp erbij voor het sfeerlicht dat nog aan deze kamer ontbrak. En met een serie foto's aan de muur erachter (in plaats van boven de schouw). En misschien nog een klok. 
5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk om zo bij jullie 'op bezoek' te komen en een kijkje in jullie huis te mogen nemen.

Mariam

Herma zei

Heerlijk he een ruime kamer, maar die hebben jullie ook wel nodig.

Groeten Herma

RiaN zei

Heerlijk zoveel ruimte!

Yvette Berg zei

Ja, leuk zo'n bezoekje ;). Mijn man heeft een ong. even grote woonkamerkast geknutseld voor aan een muur in de woonkamer. Zelfde idee (maar dan met deurtjes, veel vierkanten, paar rechthoeken - wit met houten geraamte om de deurtjes). Pastte alleen jammer genoeg niet in ons nieuwe huisje (over de stijle trap heen). Hebben we direct veel minder opbergruimte. Groetjes!

Judith zei

lekker hoor zoveel ruimte en leuk om even bij je te mogen kijken. Gezellig!