dinsdag 19 oktober 2010

Happy birthday to Gido

Midden tussen ziek zijn en vakantiedrukte is Gido ook nog eens 11 jaar geworden vandaag. Wekenlang probeerde hij ons ervan te overtuigen dat hij alleen maar een trompet wilde en op trompetles, waarna er nog eens een paar weken volgden dat hij ons ervan probeerde te overtuigen dat hij niets liever wilde dan een voetbaluitrusting en op voetballen.
Wat nu dan? Beide wensen leven niet alleen om beurten bij hem, het zijn ook geen eendagsvliegen, dus Gido krijgt een extra groot cadeau: hij mag een voetbaluitrusting plus op trompetles! Of hij ook op voetballen mag, moet de voetbalvereniging uitmaken, want we hebben zo onze beperkingen als groot gezin met al een druk programma. Het voetballen gebeurt hier op dinsdag en zaterdag, waarbij de ouders om beurten rijden naar wedstrijden. Niet alleen zijn wij er vaak niet op zaterdag, we willen ook niet rijden naar voetbalwedstrijden, daar kunnen we gewoon voorlopig niet aan beginnen. En daarom hebben we onze situatie aan de plaatselijke voetbalvereniging uitgelegd - en nog geen antwoord gekregen. Maar Gido kan zijn spullen natuurlijk ook heel goed gebruiken op het voetbalveldje van zijn vriendje die vijf huizen verderop woont, en waar elke dag gevoetbald wordt: vanuit onze tuin kun je ze over het tussenliggende weiland heen zien rennen. En met de jongensclub wordt er ook af en toe gevoetbald, dus sowieso komen ze goed van pas!
Gido is een heerlijk joch met veel vriendjes. Hij krijgt het af en toe heerlijk op de heupen en gaat dan zijn hele kamer grondig uitmesten: alles onder het bed vandaan, kast opruimen, stofzuigen, netjes weer inrichten. En ook beneden doet hij geen half werk als hij de opdracht krijgt om ergens op te ruimen. Hij kan lekker uitslapen (dat is nu nog een prettige eigenschap) en heeft lang uitgezien naar deze verjaardag omdat hij nu later naar bed mag.
Het is geweldig om zo'n zoon te hebben - en dan te bedenken dat hij niet de enige is bij de Achterbergen...

PS Een oude foto vanwege niet veel mogen lopen... maar wel een leuke he?

8 opmerkingen:

baasbraal zei

GEFELICITEERD!!! 11 jaar, dan ben je echt al een persoonlijkheid vind ik. Natuurlijk ben je dat altijd al, mar dan sta je op een soort drempel naar zelfstandigheid toe, de toekomst komt een beetje in zicht.... Geheel in stijl heeft hij ook gekozen voor een muziekinstrument: trompet! Fijne dag en hou ons maar op de hoogte van die trompetlessen.
Beterschap jij!

Anoniem zei

Gido, van harte gefeliciteerd, veel succes met trompet spelen en ook met voetballen (maar ik ben daar geen fan van).
Natuurlijk ook de rest van de familie proficiat!
Wat een leuke foto, het is duidelijk dat hij geen hoogtevrees heeft.
Mariam

Huize Steen. zei

Gefeliciteerd met Gido!!

RiaN zei

Van harte gefeliciteerd met Gido's verjaardag!

Nicolle zei

HOERA voor Gido!
Ik hoop dat hij en jullie een mooie dag hebben gehad. En dat Gido tevreden (een beetje later) naar bed is gegaan.

plukdedagsandra zei

Hoera voor Gido. Onze Vincent was gisteren ook jarig. HIj werd 12!

Purperpolletje zei

Fijn zo'n Geweldige Gido! Gefeliciteerd!

Leen je 'm ook uit? Hier in huis zijn twee slaapkamers waar ik Gido graag z'n gang wil laten gaan. En voetballen en trompetteren kan hier ook goed...

Judith zei

Nog gefeliciteerd met je zoon!!!!