dinsdag 12 oktober 2010

Wat zullen we volgende week eten?

Zo af en toe komt er wel eens een van de jongens bij mij in de keuken neuzen tussen de kookboeken. We hebben er heel wat, waarvan de meeste veel foto's bevatten. En dan begint het: mam, kunnen we dit niet eens eten? Maham, wanneer doen we dat nog een keertje? Meestal zeg ik dan: zoek maar wat uit, dan doen we dat de volgende week. En zo is Frank de laatste tijd verantwoordelijk voor een deel van ons boodschappenlijstje. Eén keer per week heeft hij het voor het zeggen en zo kwam het dat we afgelopen zaterdag dubbele hamburgerbroodjes aten uit het Amerikaanse kookboekje. Grillplaat op tafel, en iedereen had de ingrediënten al op een schoteltje bij zijn bord: een broodje, sla, tomaat, augurk, rode uiringen etc. De bacon en hamburgers lagen te sudderen op de plaat en Frank dicteerde ons in welke volgorde we ons broodje moesten beleggen.
Zo eten we nog eens iets anders dan het standaard Achterbergen-eten. Het leuke is dat de interesse voor het koken op deze manier gewekt wordt. Kijken of dat zo blijft - of misschien vinden ze mijn kookkunst toch ook wel goed genoeg (en dan mag ik het weer alleen verzinnen).

PS Hebben jullie toevallig de Margriet ingekeken deze week? Mijn nicht Ada en haar gezin (10 kinderen) staan erin met een reportage!

12 opmerkingen:

Michelle zei

Hallo Karien, Ik heb al eens vaker een wat negatieve reactie op je log achtergelaten en daar wil ik je toch oprecht mijn excuses voor aanbieden, ik schreef toen dat ik je logje graag las maar geschrokken wat toen ik merkte bij welke geloofsgemeenschap je hoorde. Ik wil dit graag terugnemen, ik zie zoveel liefde en vreugde in jullie grote gezinsleven en ik realiseer me dat ik moet leren minder snel te oordelen. Ik kijk elke dag uit naar je logje en ik vind jullie een voorbeeld voor veel mensen.
Groeten van Michelle

Anoniem zei

Leuk om af en toe op deze manier te koken!

Mooie foto in de Margriet en een positief verhaal. Leuk dat ik nu weet dat het jouw nicht is. Zijn er in jullie familie nog meer grote gezinnen?
Mariam

Judith zei

leuk dat de kinderen mee mogen denken over t eten en wel zo gezellig ook!

Karien zei

@Michelle, dank je voor je lieve reactie! Brok in m'n keel...
@Mariam, ja hoor, maar de 10 haalt niet iedereen :-)

Ada zei

Karien, bedankt voor je 'advertentie' voor de Margriet van deze week... Je hebt nogal wat lezers.
En Mariam, net wat Karien zegt: de 10 haalt niet iedereen, ik heb zussen met 9 en 11 kinderen, maar ook met 2 of 3... En allemaal hebben we gekregen wat God voor ons bedacht had. Dat geeft rust.

RiaN zei

Wat een goed idee dat de kinders meekijken...

plukdedagsandra zei

Ik koop ook Margriet hier. Ik ga hem vandaag kopen. Ik ben heel benieuwd! Hier mogen de kinderen af en toe weleens kiezen. Vandaag maak ik nog een late verjaardagswens van ons Nele: een quiche.

astridreinders zei

Goed idee om je kinderen zo bij het eten(koken) te betrekken!
@Michelle: wat goed van je dat je dit zo toegeeft!
En ik verheug me al op het artikel over Ada. Als mijn moeder de Margriet uit heeft, krijg ik 'm!

baasbraal zei

Onze kinderen hebben allemaal op deze manier leren koken en allemaal koken ze nu goed en graag. Mijn oudste dochter heeft buitenissige recepten, maar houdt zich er precies aan, mijn oudste zoon is een hele creatieve koker. Hij maakt van een steen en een paar liter water heerlijke soep en buitenissige sauzen, mijn jongste zoon kookt niet zo vaak i.v.m. zijn werk, maar hij kan het heel goed en mijn jongste dochter eet met haar jonge gezin het liefst goed hollands eten met wat fantasie en zij is een uitstekende bakster! Verder: ik vind het zo jammer dat ik die reportage niet kan lezen. Is er iemand die hem mij kan opsturen als hij uit is? Ik ben altijd heel geïnteresseerd in allerlei geloofsrichtingen......

baasbraal zei

Enne: @Karien: KLASSE!! om terug te komen op een haastig gesproken oordeel!!

Karien zei

@Baasbraal, als je je adres mailt naar karien.achterberg@gmail.com dan stuur ik het wel naar je op (een kopietje is wel goed toch?)

Karien zei

@Baasbraal, of bedoel je misschien @Michelle?