vrijdag 29 oktober 2010

Weg met de rommel - week 8

In week 8 krijg je van de Huishoudcoach zomaar een nieuw familielid: kluszus 2. Zij gaat je elke dag een kwartiertje helpen om orde op zaken te brengen op rommelige plekken. Ze weet hoe dat op een handige manier kan (één voor één alle spullen bekijken en beslissen wat je ermee wilt: weggooien, weggeven, elders opruimen of weer terugzetten, nadat de leeggehaalde plek eerst lekker schoongemaakt is), en ze laat jou het meest geschikte moment ervoor uitkiezen. Na elk dagelijkse kwartiertje laat je de boel de boel en gaat de volgende dag verder waar je gebleven was.
De gedachte achter dit kwartiertje is dat zelfs voor mensen die zeggen nooit tijd te hebben om op te ruimen, een kwartiertje per dag toch zeker moet kunnen (ben je er ook zoéén die verdiept kan raken in een boek en dan ook opeens wèl een kwartiertje of langer beschikbaar hebt? - of een telefoongesprek? - of een leuke website?). De Huishoudcoach vindt dat je deze week moet beginnen met je eigen kledingkast.
Overigens zit je de rest van je leven opgezadeld met deze kluszus. Je kunt haar nauwelijke opdringerig noemen met haar aanwezigheid van één kwartier per dag, en dan nog wel op de tijd die jou het beste uitkomt. Je zult van haar nog veel gemak ondervinden (waarover in de komende weken meer).

Dat was voor de Achterbergen een goed idee. Mijn eigen kledingkast kon wel wat opschoning gebruiken, en toen die klaar was, kwam de kast met babykleding diezelfde week ook nog aan de beurt. Vier volle zakken met kleding konden in de bak bij de supermarkt en de kasten zijn een stuk overzichtelijker geworden! Jullie mogen zelfs een blik werpen op mijn kleding!

En nu natuurlijk de inhoud van de kast goed beheren (bijvoorbeeld met de tip van de huishoudcoach: nieuw kledingstuk erin? oud kledingstuk eruit!).

3 opmerkingen:

YKO zei

Leuke tip de kluszus, ik zal het ook eens proberen. Heb ik ook een keer een zus!

Groetjes Ineke

Nicolle zei

Ik heb een echte kluszus! En zij heeft inderdaad ook een kledingkast uitgezocht en wel die van dochterlief. Vriendlief deed zijn eigen en zo had ik alleen die van mijzelf en zoonlief(ondeugend) te doen. Bij ons de kasten dus al op orde. Maar dat kwartiertje wat aanpakken is een goed idee. Al wordt het op mijn werkdagen samen met het avondlijstje wel een beetje veel van het goede.

Judith zei

ja dat ziet er weer super uit hoor. staat bij mij ook op de lijst mijn kledingkast.. erg joh ik mik alles er altijd zo in...