donderdag 4 november 2010

Als de goede wil ontbreekt...

... dan kom je nergens. Dat weet Chris als geen ander. Regelmatig probeert hij op aanschouwelijke wijze duidelijk te maken wat hiermee wordt bedoeld.
Vanmorgen bijvoorbeeld. Omdat Chris drie jaar is geworden, mocht hij weer naar het consultatiebureau. Dat vond hij op zich best leuk, want daar mag hij altijd lekker spelen terwijl Bart gekeurd wordt. Vandaag niet. Tot zijn grote verbazing (hoewel we het hem al wel hadden verteld) moest hijzelf worden uitgekleed (dat ging nog wel) en op de weegschaal. Dat ging dus niet. Met geen mogelijkheid. Dus moest ik eerst op de weegschaal (dat had ik mezelf liever bespaard) en daarna samen met zoonlief. Daarna moest hij tegen de muur. Niet dus, met geen mogelijkheid wilde hij wat wij wilden. Dus hebben we zijn lengte zo goed als het lukte vastgesteld. Daarna mocht hij een puzzeltje maken met een vormenstoofje. Hij begon leuk door direct aan te wijzen waar het ronde blokje moest, en dat er nog een rond blokje was, totdat hij doorkreeg dat het bij de keuring hoorde. Direct was het afgelopen met puzzelen, ook wilde hij geen vrachtwagen bouwen van blokjes (hoewel zijn vingertjes jeukten, dat zag ik wel). Daarna mocht hij een streep tekenen. Hij deed het niet. En hij wilde ook niet laten zien dat hij de namen van de plaatjes die aan de muur hingen, wist (de sleutel vond hij een 'huis', en verhip het lijkt op een kerk met een wolk erboven), laat staan met de links/rechts afgeplakte brilletjes op. Toch vond hij de brilletjes wel interessant, en toen ik in gesprek raakte met de verpleegkundige over allerlei andere zaken, zette Chris er toch eentje op. En begon toch tegen mij te zeggen welke plaatjes er aan de muur hingen. Totdat ik ze ging aanwijzen en het aan hem vroeg - toen ging het brilletje direct af.
Nee, goede wil ontbrak er vanmorgen wel aan bij Chris... Leuk he?

8 opmerkingen:

Kopka zei

lekker dwars, moet kunnen af en toe!

test komt me bekend voor. dochter legde hem enige tijd geleden af. al ging dat wat meer met goede wil;-)

Marianne zei

Wat grappig! Toen Matthijs (nu 4) 3 jaar was en deze testen kreeg weigerde hij ook alles! Inderdaad precies wat jij vertelt: van die streep, en van dat vrachtwagentje enzo. (ik wist helemaal niet dat ze dat overal precies hetzelfde deden.) Stiekem vond ik het helemaal niet erg, eigenlijk wel grappig, z'n eigenwijs mannetje. Maar die verpleegkundige kon het helemaal niet hebben toen; ze werd er een beetje knorrig van.

natuurlijk groen en doen zei

Onze dochter kon met het brilletje op de plaatjes ook niet benoemen ,paniek alom madame had maar voor 20% zicht ,moest direct een afspraak maken in het ziekenhuis en zit je toch wel in de stress. In het ziekenhuis hadden ze vast vaker dames van 3 op bezoek gehad want op het moment dat de arts met een knuffel in zijn hand zei:ën vertel maar aan (naam van de Knuffel) wat voor mooie plaatjes je allemaal ziet ,waren alle oogproblemen verdwenen.
Af en toe zou je ze

groetjes Bep

Anoniem zei

Heel herkenbaar! En ik denk dan maar, mensen die weten wat ze willen komen er wel.
En dan maar sterk staan tegen het oordeel van de zogenaamde deskundigen.

Ellen

baasbraal zei

Heerlijk zo'n eigenwijs kind, geef ze eens ongelijk! Die eigen wil die zich aan het ontwikkelen is, moet wel flink gebruikt worden natuurlijk. Je moet nu eenmaal eerst een heleboel dingen niet willen voor je weet wat je nu eigenlijk wèl wil!

plukdedagsandra zei

Goede wil niet, maar sterke wil wèl.

Nicolle zei

Zo herkenbaar... Dat van de kerk met de wolk. Liv zei namelijk precies hetzelfde toen we afgelopen week aan het oefenen waren. Ik hoop dat ik donderdag niet een soort gelijk logje schrijf, maar dat Liv keurig op de weegschaal gaat (ik ga er niet op hoor), tegen de muur gaat staan, een lijn tekent en vertelt dat het de sleutel is... Ik ben benieuwd...!

Judith zei

hahaha help ik moet de plaatjes nog oefenen!!!! wij mogen over een week met onze 3 jarige..maar denk dat hij t zelfde doet als jouw zoon....hahahaha