maandag 8 november 2010

Wat een weekend

De Achterbergen hadden weekendgasten uit Noorwegen. En daarom een volgepland weekend. Op zaterdag zijn we met nog een stel anderen naar de Zaanse Schans geweest. Voor wie het niet kennen: een museumdorpje (waar ook nog gewoon mensen wonen) waar je kunt zien hoe het vroeger was. Het eerste winkeltje van Albert Heijn is er, je kunt er zien hoe klompen worden gemaakt, of kaas, of hoe tin werd gegoten, je kunt er molens bezichtigen en nog veel meer. Natuurlijk kun je er ook souvenirs kopen.
Omdat het allemaal apart staande huisjes zijn, is het een echte aanrader als je kinderen bij je hebt die zich niet een paar uur lang rustig kunnen houden in bijvoorbeeld een museum. De toegang is in principe gratis, voor sommige gebouwen moet je entree betalen, en voor het parkeren, maar verder viel het ons financieel erg mee. Ook het weer viel mee: het zou regenen zaterdag, maar we hebben heerlijk weer gehad, zodat we buiten aan een picknicktafel onze meegenomen lunch konden eten.
Aan het eind van de middag reden we naar ons huis, waar we met twintig personen pannenkoeken hebben gegeten. Terwijl ik me direct stortte op het bakken (beslag van 3 kilo meel in 1 uur, niet gek he?), zorgden de anderen ervoor dat er voor zoveel mensen een plek aan tafel kwam, met een stoel, en dat er van alles op tafel kwam.

Druk is het wel, zo'n weekend hoor! Behalve dat je alle Achterbergjes in de gaten en in het gareel moet houden, wil je ook nog wel wat met je gasten kunnen praten, en met de anderen. En dan is er ook nog een heel programma dat moet worden afgewerkt, dus rustig zitten is er niet veel bij.
Maar genoten hebben we er wel van, ook van de zondag, toen we met de hele gemeente bij elkaar waren tot ver in de middag. En nu schakelen we weer over op de gezinsstand, en kunnen we proberen om deze week de slaap in te halen die we dit weekend hebben gemist...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend moet het zijn geweest, wel druk, maar ook vol gezelligheid. Genieten! En al die Achterbergjes in de gaten houden, dat is haast een gewoonte geworden.
Samen iets ondernemen, samen eten, samen praten, samen je geloof beleven en uitdragen, misschien ook wel samen praten over moeilijke dingen.

En nu weer slaap inhalen ...... Al die dingen die je samen doet zijn zo belangrijk, dat geeft energie!
Mariam

Karien zei

@Mariam, je kent ons goed geloof ik... :-)

Michelle zei

Hallo Karien! Wat fijn dat jullie zo'n prachtig warm weekend hebben gehad, ik kan er haast een beetje jaloers (in de goede zin des woords) op worden. Mag ik vragen of jullie bij een gemeente horen die ook bv elke zondag bij elkaar komt en wonen jullie bij elkaar in de buurt? ik heb begrepen dat jullie af en toe ook samenkomen in Pagedal toch? bijzonder hoor, ook voor de kinderen om gelijkgestemden om zich heen te hebben, dat vind ik soms moeilijk in deze tijd. Ik wens je en je gezin een fijne en gezellige avond! groetjes van Michelle en ik wil je nog even bedanken dat je de vorige keer mijn reactie hebt weggehaald, je begreep de boodschap duidelijk haha!

Karien zei

@Hoi Michelle! Inderdaad hebben wij plaatselijke gemeenten, want elke keer zo'n eind rijden is toch te veel van het goede... Wij hebben op zondag met z'n allen een bijeenkomst, op woensdagavond een algemene, en op zaterdagavond jeugd (vanaf middelbare school tot 36 jaar). Ook nog allerlei activiteiten voor de kinderen, dus we rijden heel wat heen en weer hier.
PS Leuk zulk contact via de reacties!

Michelle zei

Dank je wel voor je reactie, is jullie plaatselijke gemeente een grote gemeente? ik ben zelf vroeger opgevoed in de gereformeerd vrijgemaakte kerk met heel veel gemeenteleleden en niemand kende elkaar. Mijn gevoel daar was absoluut niet goed en het ging alleen maar om veroordelen. Voorbeeld; mijn beste vriendinnetje toen ging niet naar de kerk en er werd mij keihard op de catechesatie verteld om niet meer met haar om te gaan omdat ze in de hel zou komen. ik kan me herinneren hoe boos mijn ouders die avond de dominee hebben gebeld.... hoe dan ook heeft het veel van mijn geloofsleven er niet bepaald beter op gemaakt helaas. Ik weet inmiddels nu dat het ook anders kan hoor daarom geniet ik oprecht van jou log. Het is op het moment een van mijn hoogtepunten van de dag omdat wij als gezin veel meegemaakt hebben en jou positiviteit helpt mij mede erdoor.
Compliment en dank je wel Karien. Oprechte knuffel hahaha

Karien zei

@Michelle, hier zijn we in totaal met iets meer dan tachtig personen. Een hechte groep. Wij krijgen vaak te horen om elkaar niet te oordelen, maar wel onszelf. Van nature vinden wij mensen, juist Nederlanders denk ik, heel veel van elkaar. Maar ik heb ervaren dat het mogelijk is om te veranderen, zodat je alle anderen helemaal vrijlaat en er ruimte komt in je hart. Die weg wordt ons in de gemeente verkondigd. Als je mij een mailtje stuurt op karien.achterberg@gmail.com, dan wil ik je best eens wat meer vertellen in plaats van via deze reacties.