vrijdag 12 november 2010

Weg met de rommel - week 10

We gaan gewoon verder hoor. In week 10 krijg je van de Huishoudcoach de opdracht om, naast de routines die je aankweekt, tijd te nemen om je koelkast op te schonen. Deze keer niet een kwartiertje per dag omdat dat nou eenmaal niet zo slim is met een koelapparaat, maar in één keer, 1 x 90 minuten.

De Achterbergen hebben niet één, maar twee koel/vriescombinaties. Gelukkig hebben we kunnen kiezen voor zelfreinigende apparaten, zodat de vriezers niet hoeven te worden ontdooid. Dat scheelt een hoop! Deze 90 minuten lapte ik dus ook maar aan mijn laars, maar haal wel af en toe één plank uit de koelkast om die eens extra schoon te maken. Daarvoor zet ik de koelkast dus niet uit. En gelukkig herbergt de Achterbergse koelkast geen overvloed aan producten die over datum zijn, restjes eten en wat dies meer zij. Nee, gewoon de standaard voorraad koelkastspullen, die steeds doorschuiven naarmate ze gebruikt en nieuw aangeschaft worden, en nog wat extra dingetjes die speciaal voor de gelegenheid worden aangeschaft, maar dan ook helemaal gebruikt worden.

De kluszus van de Achterbergen is trouwens deze week niet komen opdagen. Dat vond ik niet zo erg, omdat er andere dingen waren die mij zeer in beslag namen, en er ook wel weer tijden komen van meer energie om daadkrachtige dames zoals mijn kluszus te kunnen ontvangen.

2 opmerkingen:

YKO zei

Ha ha, heb gisteren ook mijn koelkast schoongemaakt en dat zonder een coach.
Al zou die coach soms echt wel nodig zijn en eerlijk is eerlijk de koelkast moest echt even schoon.

Succes met je kluszus misschien komt ze volgende week weer opdagen.

En jij ook een heel goed weekend toe gewenst

Liefs Ineke

Judith zei

nou hier ook een vriezer doe hoognodig ontdooit moet worden.. eerts maar even leegeten lijkt me...
wow wat goed dat je de huishoudcoach nog steeds volgt