vrijdag 19 november 2010

Weg met de rommel - week 11

De Huishoudcoach geeft deze week de opdracht om je ochtend- of avondroutine uit te breiden. Als het goed is, heb je een lijstje met zeven wenselijke ochtendroutinegewoontes waarvan je tot nu toe de twee bovenste dagelijks toepast. En je hebt ook een avondroutine opgebouwd. Deze week voeg je de volgende gewoonte van je lijstje aan je ochtend- of avondprogramma toe.
De kluszus kun je inzetten bij het opschonen van je voorraadkast, waar misschien wel een hoop voedingsmiddelen staan die al lang over datum zijn.

Bij de Achterbergen dreigt inmiddels de klad in de ochtend- en avondroutine te komen. Het is maar goed dat er elke week over geblogd moet worden, want het is mijn huisvrouwen-eer toch te na om aan de klad toe te gaan geven. Op naar het keukenkastje dus, waar aan de binnenkant mijn persoonlijke routines opgeplakt zijn!
De voorraadkast moet bij de Achterbergen nog even wachten, want de kluszus wordt nog steeds ingezet voor stapeltjes rommel op andere - meer zichtbare - plaatsen, maar dat kan toch niet fout zijn?

8 opmerkingen:

Nicolle zei

Ik heb niet echt de lijstjes gemaakt zoals jij ze hebt hangen. Er zit wel een soort van lijstje in mijn hoofd.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de dagelijkse dingen wel aardig op orde heb, alleen dingen als de voorraadkast opschonen of de post niet torenhoog op laten stapelen zijn mijn valkuilen!

Karien zei

@Nicolle, de huishoudcoach heeft voor papierwerk een heel eigen hoofdstuk geschreven, waarover je ook 12 weken doet maar dan is ook alles en alles aan papierwerk in huis keurig netjes op orde. Komt vanzelf aan de beurt...

Nicolle zei

Ik wacht rustig af...

Aline zei

Petje af Karien, knap dat je het zo doet. Volhouden he!
De site van de rijksoverheid is een erg goedgevulde infosite zeg. Maar omdat de school van onze Rob het allemaal behoorlijk somber inziet, is het logisch dat we ons zorgen maken. Maar idd was de column een beetje overdreven, dat mag he..:-)

Karien zei

@Aline, ik denk dat je er nog aan moest wennen dat de reacties niet direct zichtbaar worden?
:-)
ik heb er ééntje geplaatst, of was het de bedoeling dat je drie soortgelijke reacties onder elkaar zou krijgen - voor de leuk of zo? :-)

Anoniem zei

Knap van jou dat je het zo goed volgt en volhoudt, ik ben al vrij snel afgehaakt.
Hier en daar je eigen variant volgen is nog beter natuurlijk.
Mariam

Ciska zei

Ik lees graag de stukjes van de huishoudcoach en probeer zo hier en daar er wat van mee te pakken maar ik heb de kluszus niet goed begrepen. Wat is dat precies?
Groet,
Ciska

Karien zei

@Ciska, de kluszus(2) is de naam die de huishoudcoach geeft aan het kwartiertje opruimen dat je elke dag systematisch doet als je je aan haar adviezen houdt. Je kiest dus bijv. een kledingkast, gaat een kwartier lang aan het werk, daarna zet je alles even netjes bij elkaar en de volgende dag ga je weer verder. Elke dag een kwartiertje, zo doe je in een week al snel anderhalf uur of iets meer. De kluszus ben je dus eigenlijk zelf.