woensdag 22 december 2010

Consumeerderen

Dit keer een iets luchtiger blogje, maar voordat ik daarmee begin, eerst mijn grote dank aan alle reageerders op het vorige stukje. Ik ga alles nog eens heel aandachtig doorlezen en ik kan er zeker weten mijn (en Franks) voordeel mee doen! Hartelijk bedankt!!

En dan nu iets heel anders. De Achterbergen kunnen hun rondleiding wel opnieuw beginnen. Want er wordt tegenwoordig heel wat aangeschaft bij de Achterbergen. Een voorzichtig begin is gemaakt om de zitkamer te vernieuwen. Blijkbaar kende ik de Achterbergen niet zo goed, want ik had voorspeld dat het lage improvisatietafeltje in de hoek er over een paar jaar nog wel zou staan, maar inmiddels staat er een nieuw, voor ons doen zeer duur, tafeltje in de hoek. Na een enge autorit door dichte mist naar IKEA, op zoek naar een zwart tafeltje en evt. een lampje, kwam ik met een wit tafeltje terug... Maar wat ben ik er blij mee! En ook met het lampje. En omdat we toch bezig waren, heb ik met mijn zelfverdiende krantengeld ook nog een nieuwe salontafel besteld. Op internet. Gisteravond heb ik die eigenhandig in elkaar gezet. Want dat moet dan nog wel. Vandaag ben ik met Irene op een nieuw vloerkleed uit geweest en zo zijn we behoorlijk aan het consumeerderen. Dat wel. Maar nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hoor bij de mensen die moeten leren geld uit te geven (klinkt stom hè?). En daar heb ik nu een aardige oefening in gehad. We zijn er nog niet, want ook de banken zijn al aardig versleten helaas. En dan is het ook wel zo leuk om een van de muren van een kleurtje te voorzien. Of alle muren. En wie weet andere gordijnen...
Voor Irene een leuke periode, want zij denkt er ernstig over om binnenhuisarchitectuur te gaan doen, en zo kan ze zich heerlijk uitleven met het geven van advies, het overleggen over kleuren, en het ontwikkelen van het vingertoppengevoel. En ik heb echt iets aan haar adviezen, dat maakt het nog leuker!

9 opmerkingen:

Goud en Zilver zei

Het ziet er heel gezellig uit.

Groeten Herma

YKO zei

Ach Karien, dan kunnen we elkaar de hand geven.
Ik vind het ook moeilijk om geld uit te geven.
Vooral aan mezelf , heb je nog een boekje misschien waarin staat hoe het moet????
Cursus geld uit geven, ................, toch wel leuk of niet.

Groetjes Ineke

Anoniem zei

Hallo Karien,
ik wil je nog even attenderen op het boekje "werk maken van vrije tijd"(autisme en vrije tijd. van Steven Degrieck. Een erg praktisch boekje, leest makkelijk en met veel tips.
Veel succes er mee,
Ida

baasbraal zei

O, wat leuk, dan krijg je een echt designhuis zoals bij Floor en Zouthout en Madelief!

Karien zei

@Ida, dank je voor de tip! Ik denk dat ik het ga bestellen.

RiaN zei

Mooi Karien. en ook ik kan slecht geld uitgeven, we hebben het zo ontzettend krap gehad, de eerste 15 jaar dat we getrouwd waren. Je went er aan, dan wordt het een sport en nu? pffft eerst alles aflopen en dan kiezen, dan denken en hèhè kopen.

Judith zei

leuk hoor om zp lekekr je huis te veranderen en zeker als je dochter je adviseren kan

JenS zei

Goed gedaan Karien! En het ziet er erg gezellig uit. Leuk, zo'n grote dochter met eigen ideeën die ook nog uitvoerbaar zijn.

yukiko zei

Ziet er goed uit zeg!

Op het moment moeten wij zelf weer even leren heel zuinig te doen. Maar we hebben nooit veel geld uitgegeven dus dat moet lukken.