zaterdag 25 december 2010

Elk jaar hetzelfde en toch weer anders

Eerste kerstdag 2010. Het traditionele kerstontbijt met het gezin - zonder Jan deze keer omdat hij aan het helpen is met de voorbereidingen van het gemeentekerstfeest vanmiddag.
Een echt Achterbergs ontbijt, met gesprekken over van alles en nog wat (zoals de stand van de aarde t.o.v. de zon).

Halverwege de middag begint het kerstfeest van de gemeente, ook traditiegetrouw op eerste kerstdag. Elk jaar hetzelfde en toch weer anders. Wat het elke keer weer bijzonder maakt.
Van de week kregen we nog een mailtje of we extra kleren mee wilden nemen en bijv. een sleetje. Dan kunnen we in de pauze even lekker van de dijk afsleeën bijvoorbeeld. En daarna aan de warme maaltijd. Elk jaar krijgen we ook een kort overzicht van het afgelopen jaar te zien, met foto's en filmpjes van alles wat er zo geweest is in de gemeente. Jan heeft daar al een paar keer aan meegewerkt, en dit jaar heeft hij een paar filmpjes gemaakt. Ik ben benieuwd!
Tussen ontbijt en kerstfeest hebben we lekker rustig de tijd om iedereen feestelijk aan te kleden en uitgebreid koffie te drinken met zelfgebakken taart, en een van de twee DVD's te kijken die als cadeautjes op de ontbijttafel lagen.

En dan nog een mooi plaatje van het uitzicht uit het raam van Jans kamer:

Fijne kerstdagen voor jullie allemaal!!

4 opmerkingen:

baasbraal zei

Ik wens jullie een heel fijn Kerstfeest toe met genoeg momenten om in het gezin van elkaar te genieten en genoeg momenten om in de Gemeente het Kerstfeest op een fijne manier te vieren.....

Wiek zei

Zalige kerstdagen voor jou, André en jullie kinderen.
Wat leuk dat jullie een jaaroverzicht te zien krijgen en wat leuk dat Jan daaraan heeft meegewerkt.
Een hele fijne kerstmiddag gewenst, daar waar jullie het liefste zijn deze dag. Ik hoop dat er geen weersomstandigheden roet in het eten zullen gooien!

Lies86 zei

Heerlijk om zo met elkaar kerst te kunnen vieren!
Dat hoor je niet vaak op 1e kerstdag, meestal is het op kerstavond of 2e kerstdag.
Voo rmij was het voor het eerst een kerkloze kerst dit jaar vanwege werk.
Toch raar hoor, ondanks dat ik 'mijn' gemeente nog niet gevonden heb!
Geniet nog van morgen, de komende dagen en de vakantie!!

Aritha Vermeulen zei

Jij ook een fijne dag vandaag! Leuk dat kerstontbijt.