woensdag 15 december 2010

Kiezen hoeft nog niet!

Deze keer een loftrompetje over de school waarop Frank zit!
Vorige week schreef ik nog dat we in alle rust konden nadenken over wat we zouden willen met Frank: rugzak of andere school, in heerlijke onwetendheid van de brief die nog diezelfde week bezorgd werd. Hadden we ons ingesteld op de termijn van acht weken waarbinnen een beslissing zou vallen, na precies twee weken kregen we het bericht al binnen! De aanvraag is positief beoordeeld, dat wil zeggen dat wij nu moeten kiezen tussen aanmelden bij het speciaal onderwijs, of een rugzakje op de huidige school. En dat maakte het direct weer heel urgent...
We hebben ervoor gekozen om het heel breed te maken: informeren bij de speciale school of er een kans is dat hij hier in de buurt terecht kan (kan niet), en of ze wel eens horen van problemen in de busjes (horen ze niet). De school waar Frank nu zit hebben we gevraagd mee te denken over wat het beste zou zijn, of zij het zelf wel zien zitten, wat voor mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn met het rugzakje, en daarover had ik vandaag een gesprek met de juf van Frank en de directrice. Zij vertelden me dat ze hun best gingen doen om Frank de rest van groep 6 goed te begeleiden, met de extra hulp van het rugzakje. En dat de combiklas waar Frank nu in zit (groep 5 en 6) waarschijnlijk wel blijft, met wie weet zelfs twee combileerkrachten voor de klas. Ze raadden ons aan om Frank in elk geval aan te melden op de andere school, zodat zijn plekje daar zo goed mogelijk warm wordt gehouden voor na de zomervakantie. Mocht het komende half jaar zó goed gaan dat we goede verwachtingen mogen hebben voor de volgende twee jaar, dan kunnen we die aanmelding altijd weer ongedaan maken en kan hij blijven.
Met een heel prettig gevoel reed ik na dit gesprek weer naar huis. Kiezen hoeft dus helemaal nog niet - de praktijk zelf zal uitwijzen wat het beste is en dat maakt de keuze aan het eind van groep 6 vast heel makkelijk!

6 opmerkingen:

Judith zei

fijn dat ze met je meedenken en zich volledig willen in zitten zodat Frank het voorlopig nog goed zit

JenS zei

Fijn Karien!
Zo komt alles toch weer op z'n pootjes terecht.
Zou er goed voor jullie gezorgd worden ofzo???

Aritha Vermeulen zei

Fijn dat er zo'n goede begeleiding is! Combi-klas lijkt me wel veel prikkels geven trouwens.

Karien zei

Nou, inderdaad Aritha! Kleine school, het kan gewoon ook niet anders. Wel heel goed dat we dat nu al weten.

astridreinders zei

Dat doet goed; dat mensen met jullie meedenken over de beste oplossing voor Frank!

Marijke, ass-forum zei

Fijn dat je al zo snel reactie kreeg. Hopelijk kan de hulp ook idd snel gaan starten.