donderdag 9 december 2010

Kiezen kiezen

Gisteren was een volle dag. 's Morgens kregen wij bezoek van een consulente van de Stichting MEE, die met ons meedacht over wat we eventueel kunnen aanvragen aan extraatjes van de overheid omdat wij een kind met een diagnose ASS hebben. Maar om een budget aan te kunnen vragen, moet je het ook wel echt nodig hebben om af en toe ontlast te worden, en dan bedoel ik niet een keer per jaar een weekend zoals wij eigenlijk voor ogen hadden. We gaan dus niets aanvragen, wel kunnen we bij een aantal vrijwilligersorganisaties terecht om te kijken of daar iemand is die het goed met Frank vinden kan en waar hij eventueel terecht kan als wij samen weer weg willen (hopelijk weer volgend jaar november). Eigenlijk wel fijn dus, om te kunnen concluderen dat het zo goed gaat dat we het zelf afkunnen!
En als we op een gegeven moment ergens tegenaan lopen, kunnen we ook bij haar terecht, dat is wel een prettig idee.

's Middags zijn André en ik naar een informatiemiddag geweest van een school die speciaal gericht is op kinderen met autisme. Heel interessant allemaal, en op zich denk ik wel dat Frank zich op die school prettig zou voelen. MAAR ja, het vervoer he... Elke ochtend heel vroeg in een 'busje', dan in de file, en 's middags weer terug. En wie weet wie er nog meer in dat busje zitten. Frank kennende zou dat wel eens een probleem kunnen worden. En daarom weet ik het nog niet. En André ook niet. Gelukkig hoeven we nog niet te kiezen; de aanvraag voor verwijzing danwel rugzakje is eind november opgestuurd en daarna duurt het acht weken voordat we iets horen. We kunnen een en ander dus rustig laten bezinken, en ondertussen proberen erachter te komen waar we op moeten rekenen als het om het vervoer naar school gaat.

Het grappige is dat deze school nog niet zo lang geleden een soort dependance heeft in een andersoortige school van het speciaal onderwijs hier vlak in de buurt. Maar of dat na de zomervakantie voortgezet wordt, is onder meer afhankelijk van het aantal aanmeldingen hier uit de buurt, en van nog meer factoren. Het zou dus zomaar kunnen dat ik Frank gewoon zelf zou kunnen brengen en halen (de tijden sluiten zelfs ook nog aan op de school waar de andere Achterbergjes zitten).

Kiezen dus. En rondkijken. En navragen. En laten bezinken. En natuurlijk bidden, want God weet allang hoe het zal gaan, en Hij wil het ons best duidelijk maken hoor. Maar dan moeten we wel onze oren voor Hem open houden.

11 opmerkingen:

Judith zei

en zo is t maar net.

Aritha Vermeulen zei

Dat ene zou natuurlijk het prettigst zijn. Dat je het zelf kan doen, halen - brengen.
Onze jongens moesten tot hun 11e met het busje. De oudste vond het een verschrikking. Er was altijd keet. Toen hij ging fietsen kwam Hanno in het busje...en het ging altijd goed. Geen gezeur. Tja!

Wat voor soort school was het? Een soort LOM? Of toch weer anders. Neem de tijd om te bidden. Net wat je zegt. En houdt je oren open.

Liefs en fijn dat het zo goed gaat dat jullie het zelf af kunnen. Dat is gewoon het fijnst hè?

Lies86 zei

In het busje is vaak begeleiding he! Misschien maakt dat het wat makkelijker voor hem?
Succes met alle afwegingen!

Karien zei

@Lies, in het busje zit alleen een chauffeur met maximaal 8 kinderen. Maximale reistijd anderhalf uur heen en anderhalf uur terug per dag.
@Aritha, de school is een REC-4 school speciaal voor kinderen met autisme, inclusief voortgezet onderwijs (VMBO en HAVO). Ik weet niet of dat vroeger LOM heette.

Nicolle zei

Ik hoop voor jullie dat de juiste keuze op het juiste moment gemaakt kan worden!

astridreinders zei

Moeilijk hoor om de goede keuze te maken. Bij de meeste kinderen maakt het niet veel uit, ze redden het wel ondanks de leerkracht/school. Maar juist voor kinderen als Frank is het zo belangrijk dat ze zich veilig en gezien weten! Wat een mooie opsteker om te merken dat jullie het samen zo goed doen voor Frank maar pas op dat je niet te lang doorgaat, trek op tijd aan de bel, in het belang van alle Achterbergjes. (sorry als dit belerend overkomt, zo bedoel ik het niet!)

Karien zei

En toen kwam de beschikking al binnen twee weken... We hebben groen licht gekregen en moeten nu dus al gaan kiezen tussen een rugzakje of het speciaal onderwijs...

mamaeer zei

Toch binnen 2 weken al bericht?
Nou dan ben ik benieuwd hoe dat bij ons gaat zijn.... Bij ons gaat ook binnenkort de aanvraag de deur uit.
Keuze maken is nu moeilijk, lijkt me.
Goed kijken wat nu de problemen zijn waar hij tegenaan loopt, en of dat uberhaupt op speciaal onderwijs beter begeleid kan worden....

mamaeer zei

Enne.... goed dat je MEE gevraagd hebt.
Je weet nu wat je van hen kan verwachten.....
Ze zijn er voor om ons te helpen!
Ook al kun je nu niet krijgen was je wilt (je wilt te weinig ;-) )

JenS zei

Oei, geen bedenktijd meer!
Succes met beslissen hoor.

Corrie zei

Hier hele goede ervaringen met REC 4 onderwijs.
Onze zoon met autisme heeft 2 jaar op reg onderwijs doorgebracht.
REC 4 was een verademing voor ons allemaal.
Kleine klassen, onderwijs op maat.
1 leerkracht en 1 onderwijsassistent voor de klas.
Rust in de school.
Rust voor je kind.
En de bus daar zag ik het meest tegenop en op een paar voorvalletjes na is ons dat erg meegevallen.
We hebben goede chauffeurs getroffen over het algemeen.
Sterkte met kiezen.
Met groet.