dinsdag 14 december 2010

Onze kerstkabouter

De huiskabouter van de Achterbergen is veranderd in een heuse kerstkabouter. Geheel op eigen initiatief heeft hij verzonnen dat de sokken die zo her en der het Achterbergenhuis versieren wel op zijn hoofd zouden kunnen passen. Dat was niet helemaal waar, want deze sokken rekken niet en zitten eigenlijk net iets te krap, maar daar zit de kabouter niet zo mee.

Sterker nog, hij heeft zich niet alleen deze kerstversiering toegeëigend, regelmatig bemoeit hij zich met de versiering die in de Achterbergse kerstboom hangt. Dat zijn toch mooie dingetjes om mee te spelen? Vooral voor kabouters natuurlijk. En de ster van lampjes die op het raam hangt (met een zuignap) kan ook wel eens een ander plekje gebruiken.
De spuitsneeuw die nog op het tafeltje stond nadat er sjablonen mee op het raam gespoten waren, vond de kabouter uiteraard ook de moeite van het proberen waard. Nu is de spuitbus leeg.

Heerlijk he, zo'n kerstkabouter in huis!

3 opmerkingen:

Mellody zei

Ha ha...
He pssst , kerstkabouter, je kunt ook heel leuk met je vingers figuurtje tekenen in die mooie sjabloontjes van spuitsneeuw ;-)

moeke Vera zei

stuur je hem ff langs als hij nog pakjes over heeft ??? :-)

't Ziet er een schatje uit, net als het ukje in de 'vuilbak' :-)

Judith zei

hahaha heerlijk zo'n boefje van een kerstkabouter