vrijdag 17 december 2010

Papieren in orde - week 3

In week 3 wordt een begin gemaakt met het geordende papieren leven. De Huishoudcoach raadt aan om 2,5 uur uit te trekken en in die tijd het hele huis door te lopen en alle rondslingerende papieren waarvan je vermoedt dat ze bij je administratie horen, te verzamelen in een doos. Is de doos vol? Dan neem je hem mee naar een grote open plek (grote tafel, leeg bed of zo) en dan begin je met het sorteren van de hele stapel. Wat weg kan, gelijk weggooien; moet er actie worden ondernomen? papier in het 'doen'-bakje; papieren die je rustig wilt doorlezen: in het 'lezen'-bakje; papieren die je in je archief wilt bewaren, sorteer je alvast per onderwerp: autopapieren, verzekeringspapieren, gebruiksaanwijzingen, etc. etc.
Na twee uur begin je aan het afronden van de klus: alle stapeltjes te bewaren papieren worden op volgorde gelegd en in mapjes gedaan, die je in de doos legt. Nog niet uitgezochte papieren laat je er ook gewoon in zitten. Zet de doos weg - volgende week ga je gewoon verder!

Bij de Achterbergen was dit eigenlijk niet zo nodig. Ik ben gewoon begonnen om te werken volgens het principe dat vorige week is uitgelegd, zodat de kans dat er nu nieuw binnengekomen rekeningen kwijtraken, wel erg klein is geworden. En intussen werk ik ook nog steeds heel hard aan het vasthouden van de routines uit het eerste hoofdstuk...
En intussen geniet ik van een steeds witter wordende wereld buiten...

4 opmerkingen:

RiaN zei

Ja wat is het mooi hè, als je naar buiten kijkt!

Vlijtig Liesje zei

Fijn als je al zo bij bent. Ik moet dat boek er ook weer eens bij pakken!

JenS zei

Ik heb het boek sinds vorige week in huis, maar ben er nog niet aan toe gekomen om verder te lezen dan het eerste hoofdstuk.... waar verder nog niets in gebeurt.
Misschien volgende week, in de vakantie?
Of hebben moeders geen vakantie? Of juist altijd vakantie?
Succes Karien, met alle kinderen thuis. Maak er een fijne en gezellige tijd van!

Anoniem zei

Wil je soms dat rijtje nog verder invullen van verz./autopap./gebruiksaanw.
Wij hebben ook een aantal mappen met een tabje voor ieder kind(10). Als de map nog niet vol is werkt 't prima. Complimenten voor je leuke realistische blog!!
Kijk iedere dag even en geniet dan.
Gr.Lies