maandag 20 december 2010

Toch chaos

De Achterbergen zijn een klein beetje dom. Aan het begin van de kerstvakantie bedachten zij dat het wel een goed idee was om de vochtplekken in het plafond (jawel, op drie plaatsen) te proberen wit te maken. Natuurlijk wisten we wel dat je er wel meer dan één keer overheen moet met je super-dekkende latex, maar dat zagen we toch wel zitten. Even later was de hele kamer omgegooid. Gordijnen eraf, piano in de andere hoek, eettafel propvol met spulletjes die op een of andere manier gevaar zouden lopen witte spetters te krijgen... Nu, drie dagen later, is er nog niet veel veranderd. De Achterbergen hebben al drie keer in de zitkamer warm gegeten (wel heel gezellig). De vochtplekken zijn al heel wat keren even verdwenen onder een  nieuwe laag latex, om daarna, weliswaar iets vager, maar toch wel weer zichtbaar terug te komen. Nou weten de Achterbergen ook wel dat je daar iets speciaals voor moet aanschaffen, maar ja, superdekkend is toch superdekkend? En de vochtplekken waren toch allang droog?
Afijn, nu alles toch door elkaar staat, is het misschien leuk om de meubels wat te laten ronddansen in de uitbouw. En zo hebben we ineens twéé zitkamers: eentje bij de open haard, en een knus hoekje in de uitbouw. En een speelgedeelte bij de schuifpui. Nu nog alles weer opruimen, en dan toch nog maar eens de latex erbij halen.
Hopelijk is alles wel weer helemaal op orde vóór de kerstdagen...!

O ja, en  het paard staat nu op de gang.

3 opmerkingen:

Lies86 zei

Haarlak eroverheen spuiten, laten drogen latexen en tadaaaaaa

Marianne zei

Ja, dat zou ik zelf ook zeggen: die vochtplekken zijn toch al lang droog? Maar volgens mijn expert-in-doe-het-zelf geliefde houden vochplekken zich inderdaad niet aan onze logica. Je kunt trouwens ook nu nog besluiten om toch maar dat 'iets speciaals' aan te schaffen;-) Dat kun je namelijk ook nog prima gebruiken als je er al een paar laagjes superdekkend op hebt zitten. Voor een euro of 7 hoef je er daarna nog maar 1 keertje overheen;-) Zit je er tenminste ruim voor de Kerstdagen weer netjes bij! Pfff, klussen in huis, geen hobby van me!

baasbraal zei

Ach, wat een gedoe! Je kan ook weigeren naar boven te kijken, dan zie je ze niet........