dinsdag 7 december 2010

Trompetter de trompetter

De Achterbergen hebben er een muziekinstrument bij. En elke week een ritje naar de muziekschool en terug. Zodat Gido twintig minuten les kan krijgen op de nu nog gehuurde trompet, maar als hij over een half jaar er nog steeds plezier in heeft, zou het zomaar kunnen dat we er eentje aanschaffen. Sinds vorige week kunnen we elke dag genieten van de klanken van Vader Jacob, boer daar ligt een kip in 't water, en wat je nog meer kunt verzinnen met maar een paar noten.

Ik vind het al knap dat Gido überhaupt geluid uit de trompet kan halen. En ook André vindt het leuk om een deuntje weg te blazen en een beetje over de schouder van Gido mee te kijken. Zelf ben ik er eindelijk in geslaagd om ook een geluid met de trompet voort te brengen dankzij het meekijken in de eerste trompetles vorige week, maar een melodie is nog ver te zoeken. Wie weet... over een poosje...

6 opmerkingen:

YKO zei

Toch wel leuk een instrument in huis.
Onze jongste dochter heeft nu vanaf september
dino-fluitles. En dat gaat ook super vanmiddag kwam ze thuis met kerstliederen en meespelen met de CD is ook super. Ze kende ook geen noten en nu geweldig.

Groetjes Ineke

RiaN zei

Leuk joh, ik krijg maar geen geluid uit een trompet, dus reuze knap van jullie!

Judith zei

leuk hoor!fijn als ze het leuk vinden om muziek te maken.

Anoniem zei

Wat leuk trompet spelen!
Is het de bedoeling dat hij na verloop van tijd in een muziekgroepje (orkestje) gaat spelen?
Mariam

Karien zei

@Mariam, ik weet nog helemaal niet welke kant het uitgaat, maar in de gemeente doen we ook heel veel met muziek, dus daar kan hij vast gaan meespelen!

Nathalie zei

Bart, van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Veel plezier met de ballonnen en de taart. Hebben je broers en zus al een liedje gezongen en/of getrompetterd?

Vader en moeder en broers en zus jullie uiteraard ook gefeliciteerd en maak er een geweldige dag van.