maandag 3 januari 2011

Goede voornemens...

Door alle roerigheid tijdens de jaarwisseling hadden de Achterbergen niet zo'n genoeglijk gesprekje over goede gezinsvoornemens als vorig jaar, maar zelf liet ik mij niet de kans ontnemen om een goed voornemen te doen. Een jaar lang iets wel of niet doen en daarbij het kalenderjaar als uitganspunt nemen heeft toch wel iets, helemaal als je aan het eind van dat jaar vuurwerk kunt verwachten.
Een ander punt is of je het op het wereldwijde web moet zetten, en omdat ik voor het wikken en wegen een paar dagen nodig had, zet ik het nu pas neer. Maar ingegaan is mijn goede voornemen op 1 januari 2011 om 0.01 uur.

Ik eet een jaar lang geen witte suiker. Dus ook niet als het verstopt zit in een pakje macaronimix. Of appelmoes uit een pot. Het resultaat dat ik daarmee hoop te bereiken, is - naast andere plezierige bijwerkingen - een stuk fitter te worden.

Het wordt in elk geval een stuk goedkoper bij de Achterbergen...! Behalve natuurlijk als anderen nu de koektrommel gaan leegeten...

15 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Ik heb net dezelfde koektrommel :)

Marianne zei

Tjonge; best een pittig voornemen! Veel succes gewenst!

bezigbijtje zei

Hou je er wel rekening mee dat je lichaam moet "ontgiften"van die suiker(zooi)??
Heb het zelf ook gehad en het valt een paar dagen niet mee..Maar daarna.. voel je je zoveel beter!!!

heel veel suc6 en lees graag nog eens hoe het met je gaat.

groet
bezigbijtje (ps.. die koektrommel staat hier ook op tafel ;-))

Anoniem zei

Hoi Karien,

'k Begrijp uit je stukje dat de kids ook mee gaan doen? Voor mezelf zou ik het al heel wat vinden, maar ik denk dat de kids het echt niet zouden zien zitten.

Nou ja, ik hoop echt binnenkort eens bij je aan te komen, dan hoor ik wel van je hoe jullie dat doen. Ik vind het heel knap in ieder geval! Succes!

groeten van Marijke

Aritha Vermeulen zei

Een jaar geen witte suiker. Succes. het zit bijna overal in toch?

Karien zei

Nou Marijke, dat bedoelde ik toch niet, maar ik snap wel dat je dat concludeerde toen ik schreef dat het een stuk goedkoper zou worden....! Tja, zoveel suiker at ik blijkbaar (incl. chocola), en met die 'anderen' bedoelde ik in dit geval onze Bart.

Karien zei

@Aritha, inderdaad, en daarom zal ik ook veel nut hebben van de prettige bijwerkingen. (ik heb het al eens eerder gedaan toen ik Chris voedde en hij overgevoelig leek voor suikers)

Goud en Zilver zei

Hou je ons op de hoogte of het je gaat lukken.
vind het namelijk een erg moeilijk voornemen.
Succes.

Groeten Herma

Karien zei

@Herma, ja hoor, wie weet een keer per maand - of als er iets opmerkelijks valt te melden :-)

Lies86 zei

Zou graag tips van je ontvangen hoe je het doet.
Bak je zelf cakes en koekjes? Wat mag je wel wat mag je niet?? Ik ben per vandaag begonnen op advies van m'n arts, t schijnt goed te zijn voor m'n huid.
Ben benieuwd!!

Karien zei

Eh... Lies, ik was van plan om een jaar lang ook geen koek etc. te eten. Maar als zoetmiddel gebruik ik fruit en rozijnen. Appelstroop en honing mogen meestal ook, maar dat stel ik nog even uit. Ooit heb ik wel veel suikervrije recepten gehad die volgens mij uit het Moermandieet kwamen - misschien heb je daar wat aan als je erop googlet?

Marijke, ass-forum zei

Ben heel benieuwd wat je dan op je brood gaat eten.
Ongeveer in alle vleeswaren zit suiker. Ik denk dat je dus ongeveer alleen kaas, fruit en ei overhoudt?

Karien zei

@Marijke, ik kan wel appelstroop nemen, of inderdaad fruit. En wat vind je van komkommer, tomaat, radijs etc.? En Marmite vind ik ook superlekker. De suiker die in het brood zelf zit, laat ik toch maar even buiten beschouwing, zoveel brood eet ik nou ook weer niet (3 per dag, alleen lunch)

tim en lucas zei

wow sterkte suiker zit OVERAL in. plakje kipfile koekjes drinken . ik zelf heb een glutenvrij dieet maar mijn schoonzusje melk suiker en gluten dat is bijna onmogelijk.

Ellen zei

Veel succes ermee, niet makkelijk!