woensdag 12 januari 2011

Hollandse nasi

Een wazige foto, maar absoluut geen wazig recept! Makkelijk te maken, ook voor een groot gezin, en met wat extra rauwkost een goede maaltijd.

Ham, kaas en eieren, dat klinkt toch wel Hollands? Bij de Chinees heb ik in elk geval nooit kaas door het eten aangetroffen. Bij de Achterbergen wel, gisteren, door de nasi, en het was verrassend lekker.

Kook witte rijst gaar (voor één keer wijken de Achterbergen eens af van de zilvervliesrijst). Snijd prei in de lengte in 'kwarten', daarna in kleine stukjes. Wij gebruiken 2 hele preien. Snijd een stuk kaas in blokjes.
In een wok of braadpan de prei even aanbakken/fruiten in een beetje olie. Daarna maak je nog snel een dikke omelet van een aantal eieren met een scheutje melk en wat paprikapoeder. De omelet snijd je in stukjes, en als de rijst gaar is gooi je alles door elkaar: rijst, prei, stukjes omelet, kaasblokjes en een pakje hamblokjes. Met een scheutje ketjap erdoor vond ik het onweerstaanbaar!

5 opmerkingen:

YKO zei

Als dit recept op tafel zet weet niet wat er gebeurd. Alle 3 de kinderen lusten geen omelet en 1 geen kaas.
Wij eten vandaag maar gewone nasi, met kipfiletblokjes uit de reclame, nasigroente en satehsaus.

Eetsmakelijk voor vandaag.

Groetjes Ineke

yukiko zei

Klinkt best lekker, maar met gesmolten kaas vind ik heel veel dingen lekker!

Mijn nasi voor 7 personen bestaat uit 500 kipfilet gekruid met kipkruiden en wat kerrie, een pak van ongeveer 500 gram soepgroenten of nasigroenten, magere spekblokjes, trassi, gemberpoeder, sambal (niet teveel, dat lusten de kinderen niet), serehpoeder, korianderpoeder, ketjap en een omelet in stukjes. En natuurlijk rijst (meestal doe ik half om half zilvervlierijst en gewoon, dat smaakt als gewoon maar is toch iets gezonder). Soms vervang ik de spekblokjes door garnaaltjes, dat is de zomervariant. Klinkt wat minder simpel, maar het valt reuze mee. Ik eet er altijd komkommer bij.

gerrie zei

Lijkt me lekker! Zelf maak ik het met; prei, spercieboontjes, wortel, kipvlees, basmatierijst en kruiden van de Megrokruiden. Daar kun je haast alle kruiden kopen zonder toevoeging van zout of de beruchte E621. En dan maak ik er een satésaus bij.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Judith zei

weet niet of ik kaas er door zelf lekker zou vinden. ik hou zelf nogal van pittige rijst met veel sambal en zo, maar de kleine man hier zal het erg leker vinden dus ik ga t ook eens proberen

Floor zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.