woensdag 5 januari 2011

In het holst van de nacht

Bij de Achterbergen gebeurt niet alles op de geijkte tijdstippen. Zo waren wij de afgelopen nacht een interne verhuizing aan het uitvoeren. Niet dat we het expres zo plannen op zulke rare tijden... Het zat er wel al een tijdje tegenaan te hikken. Frank slaapt samen met Bart in zijn mooie dinokamer - met enkel glas. En vannacht was het zó koud in die kamer, dat Bart een aantal keer wakker was geworden. En als Bart huilt, wordt Frank wakker omdat hij een lichte slaper is. Bij andere huilpartijen hadden we er al eens aan gedacht om Bart met Chris om te laten ruilen (die heeft ook nog zo'n spijlenbedje), zodat hij niemand zou storen als hij ging huilen, en vannacht ging dat plan in werking. Met succes. Chris heeft er niets van gemerkt, en Bart ging ook wel weer slapen.
En nu slaapt Bart dan eindelijk - voor het eerst in zijn 13-maandige leventje - in de babykamer die voor hem was bedoeld! En kon ik de Bob-de-Bouwertruien en de andere Chriskleren verhuizen zodat er een paar schattige lichte kleine-jongens-kleertjes (die ik toevallig tegenkwam tijdens het uitruimen van een laatje) aan het kapstokje konden!

PS Chris kan wat beter onder zijn warme deken blijven liggen - en Frank heeft ook een dubbele deken, dus dat zit wel goed.

5 opmerkingen:

Nicolle zei

Hier ook enkel glas boven... brr wat koud soms. Gelukkig hoeven we 's morgen niet door de ramen naar buiten te kijken, anders zouden we nog moeten krabben ook!
Wij hebben voor Rev een hele dikke slaapzak met mouwen gekocht, dus wanneer hij boven de dekens ligt krijgt hij het niet meteen koud. Ideaal!

Wiek zei

Gelukkig stel je ons in de laatste regel gerust wat betreft de kou-gevoeligheid van Chris en Frank!

Grtz Ieke zei

Wat fijn voor Bart, eindelijk slapen in z'n eigen kamertje!
En gelukkig maar dat de andere jongens wel onder hun dekentjes blijven liggen, het zou toch wat zijn...

Aritha zei

Ja, ze kunnen echt wakker worden van de kou. Er stond ook een ijskoude wind gisteren. Wat een gedoe zeg in de nacht. Maar misschien is het zo voor allebei beter!

tim en lucas zei

hie rook enkel glas boven bij de jongens.
fleace pyama's dubbele dekbedden en voor lucas de jongste een dikke slaapzak met mouwen en als hij slaapt een dekbed en dan nog word hij wakker. maar ja of dat nu kou is weet ik niet.