donderdag 13 januari 2011

Kanjertraining

Sommige mensen denken bij het woord kanjertraining misschien aan het pestprotocol op de lagere school, bij de Achterbergen heeft het sinds kort een andere betekenis. Gido heeft al zó lang gevraagd of hij op voetballen mocht, dat we eindelijk zijn gezwicht. Eerst hebben we ons ervan verzekerd dat er plek voor hem was bij de voetbalvereniging zónder dat er voor ons als ouders allemaal bijkomende werkzaamheden bijkomen zoals het rijden op wedstrijddagen (hetgeen ons misschien heel wat scheve blikken zal opleveren, maar dat hebben we er dan maar voor over). En toen kreeg Gido op zijn verjaardag een apart cadeau: een kaart met de mededeling dat hij 'op voetbal' mocht. De trainingen zijn inmiddels begonnen. 's Avonds, door het pikdonker naar het voetbalveld, in de regen (en vergeet de kou niet - er lagen nog zelfs hoopjes sneeuw op het veld!) een uurtje rennen achter de bal aan, doornat maar supertevreden weer naar huis. Wat een kanjer!
En nou moet hij het seizoen afmaken, tot eind mei. En hij kan ons later tenminste niet verwijten dat hij het heel graag wilde en dat het nooit mocht. En hij wordt vast supergezond en sterk. Fijn he?

4 opmerkingen:

Liene zei

Zoon hier, is sinds hij op voetbal zit, inderdaad veel minder vaak ziek!

Lies86 zei

En ze leren er met elkaar en andere om te gaan, tegen hun verlies te kunnen en te luisteren naar hun coaches wat wil je nog meer?

Nicole zei

Ik dacht inderdaad ook meteen aan de assertiviteitstraining! Maar dit is ook echte kanjertraining zeg.

Judith zei

wow leuk toch! al hoop ik dat peuter hier later niet wil voetballen.. we zijn er niet gek op... maar goed dat zien we over een paar jaar dan wel. hoop dat je zoon het super naar zijn zin zal hebben!