maandag 7 februari 2011

Alleen als het kan

Frank legt vriendelijk aan zijn broertje uit wat het betekent als het stoplicht op oranje staat: "dat betekent dat als je kunt stoppen, dat je dan moet stoppen. Maar als je niet kunt stoppen, als dat onmogelijk is, omdat je remmen kapot zijn, dan mag je doorrijden".

Typisch geval van auti-denken.

4 opmerkingen:

Nathalie zei

Als je dat maar weet! En rood betekent echt STOPPEN per direct!!!!!!! Ook al is de stoplicht nog honderden meters verwijderd van de auto.

Jantine zei

Heerlijk! Mijn broertje beweerde vroeger dat oranje betekende dat je héél hard moest doorrijden;-)

Trudy zei

Geweldig. Lekker autidenken. Mijn zoon van 14 heeft pddnos en hij was laatst verrast toen ie psygo educatie had. Daarin werd hem uitgelegd wat zijn stoornis inhield. Dat als je tegen een autist zegt ga toch fietsen hij ook daadwerkelijk z'n fiets pakt. Nou dat deed hij niet hoor. Maar ik "betrap" hem regelmatig op "woordgrapjes" en vaak heeft hij dat pas door als ik dan zeg: hé Jan, ga toch fietsen!! Hij lacht zich dan een deuk!

Trudy zei

Ik was al een tijdje op zoek naar blogjes met het trefwoord autisme of pddnos, kom toevallig vanavond op jou blogje terecht en nadat ik een berichtje had geplaatst kom ik via de andere reacties eindelijk in het wereldje terecht! Ik kon me al niet voorstellen dat er niet meer over geschreven werd, zo onbekend is dit toch ook allemaal niet meer...De reden dat ik op zoek was is omdat het na veel gedoe allemaal prima loopt met m'n zoon, en ik graag als opstekertje voor anderen fungeer. Wie weet hebben anderen wat aan het succesverhaal van Jan!