maandag 21 februari 2011

Alweer bladerdeeg

De Achterbergen zijn nu echt aan de vakantie begonnen. Na een zeer druk weekend, waarin twee keer heen en weer gereden werd naar Pagedal, zaterdag met een aantal van de oudsten en zondag met juist de jongere jongens, werd het nu tijd om puin te ruimen op de benedenverdieping. De benedenverdieping werd in vijf gebieden onderverdeeld, en vijf jongens kozen elk hun eigen stukje waarvoor zij deze vakantie gaan zorgen. Rommel bijhouden, stofzuigen en dweilen, en dat is dan ineens leuk (ja, de eerste dag nog wel...).
Gelukkig was er nog tijd over om weer een bladerdeeghapje te maken: deze keer met een knakworstje erin. Eigenlijk horen er lange knakworsten in, maar die hadden de Achterbergen niet in huis. Daarom deden wij het met anderhalf worstje en dat gaat ook goed. Plakje bladerdeeg eromheen rollen, inkwasten met melk (geen ei, met melk krijg je ook een mooi bruin kleurtje) en een klein half uurtje in de oven (200 graden).
En dan kijken of je er vanaf kunt blijven tot het genoeg is afgekoeld...

2 opmerkingen:

Joke zei

Zo klaar eigenlijk, die bladerdeeghapjes! Ik neem aan dat je gewoon diepvries-bladerdeeg neemt?
De jongens hebben hier nog geen vakantie (over 2 weken) maar ik krijg van de week nog een paar kinderen in mijn keuken in het kader van het thema "restaurant", en ik twijfel nu tussen koekjes of bladerdeeg...

Wiek zei

Hmmm, dat lijkt me ook erg lekker!