dinsdag 1 februari 2011

'k Heb mijn wagen volgeladen

Als de Achterbergen naar school gebracht worden, zit dat best een beetje krap in de auto. Al is het niet heel ver rijden, toch is het vaak best lastig om elkaar niet in de weg te zitten. Tja, drie jongens achterin en eentje voorin, dat is ook wel een beetje vragen om ruzie, vooral als het broers zijn. Dus moesten we een beetje creatief gaan nadenken over die vier korte ritjes per dag. Een tijdje geleden luisterden we sprookjes-CD's in de auto. Elk ritje een sprookje en de jongens waren muisstil. Toen we alle sprookjes zo'n beetje uit ons hoofd kenden, kregen we een Sinterklaas-CD bij de AH-boodschappen. Van Kareltje en Sjonnie. Ontzettend leuk (vooral dat ene liedje). Na Sinterklaas konden de Achterbergen daar maar moeilijk afstand van doen, maar in de kerstvakantie heb ik de CD toch maar opgeborgen.
Toen probeerden we het met een raadspelletje. Iets of iemand in gedachten nemen (een tante, een juf, een punaise, een paaltje van het hek) en dan de anderen laten raden tot ze een ons wegen, waarbij de antwoorden alleen maar 'ja' of 'nee' mogen zijn.
Tegenwoordig is het bij de Achterbergen helemaal in om de gekste verhalen te verzinnen. Het idee daarvoor stond vorige week in de Kidsweek Junior (die krijgen wij gratis omdat we een krantenwijk hebben) en een van de Achterbergse versies zou zo kunnen gaan: Vanmorgen stond ik in de .............. Daar lag een ............... Die was helemaal ................ Je kunt het heel saai invullen: Vanmorgen stond ik in de badkamer. Daar lag een haarborstel. Die was helemaal vies. Maar wat vind je hiervan: Vanmorgen stond ik in de blubber. Daar lag een olifant. Die was helemaal dronken. En zo heb je duizenden verhaaltjes. Wat zeg ik, tienduizenden, nee miljoenen. De Achterbergjes staan in de rij om hun versie te mogen delen, waarbij de anderen dan om de beurt hun invulwoord mogen zeggen. En lachen in de auto tegenwoordig, lachen!

Het zal nog wel even duren voordat ik weer nieuwe creatieve ideeën nodig heb. Misschien kunnen we tegen die tijd de CD van Kareltje en Sjonnie weer tevoorschijn halen. Want die was ook errug leuk. Maar ja, daarover willen jullie nu niets horen, want het is nog lang geen Sinterklaas.

PS De foto slaat niet op het verhaal want deze Achterberg gaat nog niet naar school. Maar wel een lieve foto he? Ja, ik heb een andere camera in gebruik!

5 opmerkingen:

huis tjokvol zei

haha, ja zo moet elke keer weer wat anders verzinnen he, super toch dat ze dan zo,n schik hebben.
en ja het is een hele lieve foto.

JenS zei

Toch maar een ideetje: de hoorspelen van Pluk van de Petteflet. of is een deel van de broers daar al te groot voor??
En wat een schattig koppie, deze Achterberg. Hopelijk is zijn gedrag er ook naar ;-)

Collie-Collie zei

Wij wonen héél dicht bij school, maar als we op vakantie gaan zoek ik ook dit soort tijdverdrijfjes voor onderweg. Alleen merk ik nu dat het leeftijdsverschil tussen de oudste twee en de jongste iets te groot wordt. Of het is te kinderachtig voor de grote lummels of te moeilijk voor de jongste, dat is af en toe een beetje geven en nemen voor het stel...

Die zinnetjes met invulwoordjes zal ik goed onthouden, want die kende ik nog niet!

Groetjes, Collie

Anoniem zei

De luister-CD van Kokkie,verteld door Frinsel over een Amsterdams jongetje.
Zeker weten weer uren lang luister plezier.
Sterkte in de auto maar nu met de leuke woordspeling ist gezellig.

groetjes Hilda

Jantine zei

Geweldig!
Mijn kinderen zweren bij luister verhalen, sommige hebben ze al wel 20 keer geluisterd, die van de Kameleon, De vijf, Pluk (hoewel ze zichzelf daar nu te oud voor vinden...) maar wij zitten dan ook vaak lang in de auto. Opa en oma zijn hier wel 2 uur rijden vandaan!